PROJEKTI
Što se sve (g)radi u Posušju?
Manager.ba/bljesak.info BiH 06 svibnja, 2021
Izvor fotografije:
bljesak.info

Između ostalog, Begić je rekao kako se, uz redovno održavanje cesta, radi na nekoliko prometnih rješenja kojima će se poboljšati i sigurnost i intenzitet prometa. 

 

''Općina Posušje kreator je nekoliko aktivnosti ili izravnih mjera kojima se neposredno utječe na pozitivne gospodarske trendove.  Jedna od njih je oslobađanja plaćanja pristojbi pri registraciji novih obrta u općini Posušje. Kada gledamo podatke s terena pokazala se vrlo poticajna'', kaže to za Večernji list načelnik Posušja Ante Begić.

Poticajne mjere

''U ovogodišnjem Proračunu predvidjeli smo mjere za poticajne mjere poduzetništvu općine Posušje ukupne vrijednosti 20.000,00 KM godišnje'', rekao je i dodao kako je i kroz poduzetnički inkubator u Logističkom centru u sklopu Tehnološkog parka, pružena prilika start-up tvrtkama, prenosi bljesak.info.

Između ostalog, Begić je rekao kako se, uz redovno održavanje cesta, radi na nekoliko prometnih rješenja kojima će se poboljšati i sigurnost i intenzitet prometa.

''Riječ je o lokacijama na južnom izlazu iz grada te na magistralnom pravcu za Tomislavgrad gdje se grade kružni tokovi, a tu je još i finalizacija radova na trećoj traci na predjelu Vranića. Uz to radimo temeljitu rekonstrukciju ceste na području Meljakuše 1 i na tome nećemo stati. Ovdje bih kao važnu komponentu spomenuo i širenje vodovodne mreže. Ono se nastavlja na području Rakitna, Vira, Zagorja i Tribistova. Nadam se kako će u skorom vremenu i ovaj projekt se uspješno okončati. U procesu smo pripremnih radova za izgradnju kolodvora u Posušju. Plan je gradnja u blizini osnovne škole, čime bi se riješio i problem prometnih čepova u vrijeme početka i kraja nastave'', rekao je Begić.

Navodeći projekte dodao je kako se obnavlja vrtić, produkcijska oprema posuškog radija te projekat za pročistač pitke vode.

Solarna elektrana

''Usporedo radimo na izgradnji solarne elektrane, a ubrzo, nakon dobijanja svih dozvola, bi trebali i otvoriti objekt mini hidroelektrane'', naveo je.

Govoreći o demografskoj politici, kaže kako Posušje osigurava besplatan prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola na području općine, jednokratne pomoći studentima sukladno financijskim mogućnostima, poticaji mladima u iznosu od 5.000,00 KM, subvencioniranje studentske ishrane, subvencije dječjim vrtićima u privatnom vlasništvu, subvencioniranje različitih sportskih udruga.

''Ne želimo se zaustaviti na naprijed navedenim mjerama, nego sukladno financijskim mogućnostima, koje su nam u ovo vrijeme pandemije ograničene, planiramo uvođenje novih poticajnih mjera'', rekao je, između ostalog, Begić za Večernji list. 

Tagovi:
Povezani članci

1

2