JAHORINA
Đokovići nastavljaju investicije u planinski turizam
Manager BiH 31 ožujka, 2023

Na Jahorini je jučer održan sastanak uprave Olimpijskog centra Jahorina na čelu s direktorom Dejanom Ljevnaićem i Srđanom Đokovićem, ocem jednog od najboljih tenisera na svijetu. Postignut je dogovor o investicijama koje će Đokovići realizirati na Jahorini priopćeno je nakon sastanka.

 

- Imamo tu čast da su naši česti gosti članovi porodice Đoković koji su sami po sebi svjetski poznat brend. Nakon privilegije koju smo dobili imenovanjem jahorinskih ski staza po imenu najpoznatijeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, sada Jahorina dobija i hotel u neposrednoj blizini upravo ovih staza. Naša vizija je privući što više ovakvih investitora te da Jahorina u budućnosti ide rame uz rame sa najuspješnijima jer joj svim prethodno realizovanim taj status i pripada - rekao je Ljevnaić.

Dodao je da je prije nekoliko dana na jednom kongresu saznao da je njegov tim, na koji je beskrajno ponosan, sagradio najviše žičara na svijetu.

 

24.1.2022. | ZANIMLJIVOSTI
Novak Đoković planira novu investiciju u regiji

- Veliku zahvalnost dugujem prije svega Srđanu Đokoviću s kojim je zadovoljstvo sarađivati i realizirati vizije koje su prije svega usmjerene na budućnost i nasljeđe za naredne generacije. Velika mi je čast što se porodica teniskog asa i najboljeg predstavnika naših prostora u svijetu, Novaka Đokovića opredijelila za Jahorinu i što su prepoznali naše ambicije kao nešto njima srodno. Želim da poručim da su uvijek dobrodošli na Jahorini i da je ovo svakako i njihova planina - poručio je Ljevnaić.

Obitelji Đoković ovo nije prva najava investicija u planinskom turizmu. Najavili su ulaganja od nekoliko desetina milijuna eura u Sportski centar i gondolu Vrnjačka Banja - Goč u Srbiji, ulaganja na Zlatiboru, a obilazili su i potencijalne lokacije za ulaganja na Žabljaku u Crnoj Gori. 


Manager.ba
 

Najnovije vijesti
Video
ARSLAN MESIHOVIĆ
Čovjek u kiltu proizvodi najuzbudljivije pivo u regiji
UGROŽENA PITKA VODA U HERCEGOVINI
Čuvajmo jame naše jer one pune čaše
IMAM IDEJU
Fascinantno zanimanje urara