PROJEKTI
Članica Hifa grupe u novoj investiciji od 1,4 milijuna KM
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 20 travnja, 2021
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Farma koju trenutno grade u Jelahu prostirat će se na 3.000 kvadratnih metara a njen kapacitet bit će i do 50.000 pilića.

 

Hifa Tank, članica Hifa grupacije, nastavlja s investicijama.

Počela je izgradnja nove farme tovnih pilića u koju će tešanjska kompanija uložiti 1,4 milijuna KM.

 

 

Farma koju trenutno grade u Jelahu prostirat će se na 3.000 kvadratnih metara a njen kapacitet bit će i do 50.000 pilića, kazao je za BiznisInfo direktor kompanije Hasan Ahmetlić.

– Završetak radova i useljenje očekuje se najkasnije do kraja godine, moguće i ranije. Kada bude gotova, zaposlit ćemo još 5 radnika – kazao nam je Ahmetlić.

 

 

Opremu za farmu osigurala je kompanija Jomapeks iz Novog Sada a montažu AB konstrukcije vrši renomirana bh. kompanija Širbegović.

Europski standardi

Ovo je druga farma tovnih pilića kompanije Hifa Tank.

Prva farma otvorena je 2017. godine i ima kapacitet 60.000 tovnih pilića koje otkupljuje još jedna uspješna tešanjska kompanija – MADI.

 

 

– Ovo je već Europa, ne treba biti u EU da radiš dobar i kvalitetan posao, ovo je po europskim standardima – kazao je nedavno i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nakon obilaska farme.  

 

 

Ahmetlić ističe kako je kompanija ranije djelovala u sektoru transporta no u posljednje vrijeme sve se više okreće industriji uzgoja pilića.

Tagovi:
Povezani članci

1

2