Zeos eko-sistem

U projektu Sakupljanje EE-otpada u Općini Stari Grad Sarajevo sakupljeno 4.766 kg električnog otpada

U sklopu projekta „Sakupljanje EE-otpada“ u osnovnim školama i Zavodu Mjedenica Općine Stari Grad za osam mjeseci sakupljeno je oko pet tona elektronskog otpada. Najviše elektronskog otpada sakupili su učenici, vijeće roditelja i uposlenici OŠ „Saburina“, čak 1.192 kilograma.

 

Hrvatski

1.000 ekološki zbrinutih aparata u BiH zahvaljujući ekološkoj akciji ovih kompanija

Gorenje Commerce d.o.o. ovlašteni uvoznik i distributer „Gorenje“ proizvoda za BiH i firma ZEOS eko-sistem d.o.o. ovlašteni operater sistema od strane Federalnog ministarstva okoliša i turizma BiH za postupanje sa otpadom električnom i elektronskom opremom, za sve kupce novih Gorenje aparata u Gorenje STUDIJIMA u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici i Banja Luci od 27. studenog 2018.

Hrvatski

1.000 posjeta edukativnom super vozilu E-transformer!

U sklopu projekta Recikliran uređaj je spašen resurs, kojeg provodi ZEOS eko-sistem d.o.o. na području Općina Ilijaš, Konjic, Jablanica i Grada Mostara, u periodu od 5. do 7.11.2018. godine organizirana je posjeta edukativnog super vozila E-transformer. Učešće u posjeti je imalo 19 obrazovnih ustanova, osnovnih i srednjih škola, zajedno sa građanima koji su došli posjetiti vozilo, a ukupan broj posjeta prelazi 1.000.

Hrvatski