zaposlenje

Ako želite posao u Sarajevu, ne propustite aplicirati na ovaj natječaj

Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine na zahtjev Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo objavila je javni konkurs za popunu šest radnih mjesta državnih službenika.

U pitanju su radna sljedeća mjesta:

Hrvatski

Firma “Vastil” otvorila pogon i zaposlila 70 radnica

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača i vlasnik preduzeća Vastil Vasko Fagari danas su, presjecanjem vrpce, ozvaničili počatak rada pogona ovog preduzeća u industrijskoj zoni u Poljavnicama kod Novog Grada.

Fagari kaže da je investicija u Novom Gradu uslijedila nakon pokušaja u Nišu, u Srbiji gdje nije bilo dovoljno zainteresovane radne snage.

Hrvatski

Posao na javnim radovima za 386 osoba

JU “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” pristupila je potpisivanju ugovora sa poslodavcima po Programu javnih radova, nakon usvajanja prijedloga liste poslodavaca – aplikanata koji ispunjavaju uvjete za učešće Vlade Kantona Sarajevo.

Na raspisani javni poziv prijavilo se 25 poslodavaca koji su kroz svoje projekte iskazali potrebu za angažovanjem 555 osoba.

Hrvatski

Proizvodnja u BiH donosi premoć na svjetskom tržištu

Kompanija za proizvodnju kablova Excel Assemblies povećava proizvodnju u Maglaju pa je ovog mjeseca raspisala konkurs za 50 novih radnika. Radno mjesto je operater za izradu kablovskih sastava.

Riječ je o velikoj britanskoj kompaniji koja se bavi proizvodnjom kablovskih sastava i sistema za strane proizvođače vozila i teških mašina.

Hrvatski

Talijani otvorili pogon u Banjaluci, posao dobilo 70 radnika

 

Nakon više godina zastoja ponovo je pokrenuta proizvodnja obuće u naselju Bronzani Majdan u Banjaluci. Pogon zapošljava 70 radnika, a plan je da u narednih pola godine radno mjesto dobije oko 200 ljudi.

Riječ je o nekadašnjem pogonu bivše fabrike obuće “Bosna”, koji je zatvoren prije nekoliko decenija. U međuvremenu je bilo nekoliko pokušaja za pokretanje proizvodnje, ali bez uspjeha. Ovaj put to je učinio investitor iz Italije i tu fabriku je posjetio gradonačelnik Igor Radojičić.

Hrvatski

PRILIKA ZA EDUKACIJU I ZAPOSLENJE: Agile PM Masters novi program AP Lab prakse

Novi AP Lab training program, Agile PM (Project Management) Masters Program, trajat će četiri tjedna, a namijenjen je svima koji imaju želju i strast izgraditi temelje u oblasti projekt menadžmenta u IT okruženju. Svi polaznici imat će priliku naučiti kako upravljati projektima, te kako osigurati da finalni proizvod bude kvalitetan u skladu sa klijentovim očekivanjima. Za prijavu na Agile PM Masters Program prethodno IT znanje nije potrebno.

Hrvatski