Sarajevski kiseljak

Otvorena nova tvornica Sarajevskog kiseljaka - sa novim predsjednikom na čelu

Svečanim otvorenjem uz prisustvo brojnih zvanica, Sarajevski kiseljak je danas pustio u pogon proizvodnu liniju nove tvornice u Kreševu, najveću stratešku investiciju kompanije ukupne vrijednosti veće od 20 milijuna konvertibilnih maraka, a iz tvornice će se uskoro na tržište plasirati negazirana prirodna mineralna voda Sara.

 

Sarajevski kiseljak je danas u rad svečano pustio proizvodnu liniju nove tvornice u Kreševu.

Riječ je o najvećoj strateškoj investiciji kompanije, ukupne vrijednosti veće od 20 milijuna konvertibilnih maraka.

Hrvatski

Bh. kompanija otvara tvornicu vrijednu 20 milijuna KM

Svečanom otvaranju tvornice u Kreševu 21. siječnja/januara sudjelovat će brojni službenici i poslovni partneri.

 

Najveći domaći proizvođač prirodne flaširane vode i sokova, otvorit će ovog mjeseca novu tvornicu.

Riječ je o najvećoj strateškoj investiciji kompanije Sarajevski kiseljak, piše BiznisInfo.

Svečanom otvaranju tvornice u Kreševu 21. siječnja/januara sudjelovat će brojni službenici i poslovni partneri.

Hrvatski

Nectar lider na tržištu sokova, Sarajevski kiseljak dominira u segmentu flaširane vode

Nectar je vodeći igrač na tržištu sokova u Bosni i Hercegovini, Sarajevski kiseljak je lider u segmentu flaširane vode, dok je Coca-Cola HBC nastavila dominirati u segmentu gaziranih pića, pokazuje istraživanje analitičke kuće Euromonitor, izvještava Indikator.ba. 

- Nectar d.o.o. vodeći je brend na tržištu sokova u 2017. kao vlasnik originalnog branda Nectar i preuzete slovenske marke Fructal. 

Hrvatski

Agrokor prvi put objavio vrijednosti svojih kompanija

Procijenjena vrijednost kompanija sistema Agrokor, koja je raspoloživa za vjerovnike tih društava, kreće se ukupno u rasponu od 1,8 do 3,8 milijardi eura. Ovo se navodi u najnovijem dokumentu vanredne uprave objavljenom na internet stranicama Agrokora.

Ovo je prvi put da Agrokor objavljuje sažetu procjenu vrijednosti svojih kompanija. Procijenjena vrijednost za svaku od kompanija izražena je u rasponu najniže i najviše.

Hrvatski

SARAJEVSKI KISELJAK: Prodaja veća od očekivane

Sarajevski kiseljak, vodeći domaći proizvođač vode i sokova, u 11 mjeseci 2017. godine imao je prihode od 334 milijuna kuna (oko 85 milijuna KM), objavila je uprava Agrokora. Dobit kompanije (EBITDA) iznosila je 71 milijun kuna (oko 18 milijuna maraka).

– Prihodi od prodaje kupcima izvan grupe u zemlji, kao i prihod od prodaje na stranim tržištima veći je od očekivanog. Mineralna voda i sky grupa proizvoda ostvarili su rast u odnosu na očekivanu prodaju, navodi se u izvještaju objavljenom u srijedu.

Hrvatski