promjene

"MasterCard" briše ime iz svog loga

Kompanija "MasterCard" priopćila je da će poslije više od pola stoljeća ukloniti svoje ime sa loga, ali će ostati crveni i žuti krug. 

Tako se “MasterCard” pridružuje nekolicini brendova poput "Nikea" i "Applea" koji se u većini marketinškog materijala oslanjaju na sliku a ne na ime, prenosi AP. 

"MasterCard”, kako se dodaje, nastoji se posljednjih godina pozicionirati kao "tehnološka kompanija u industriji globalnog plaćanja". 

Hrvatski

10 teških pitanja koja možemo postaviti sami sebi

Završetkom svake godine i ulaskom u novu nerijetko čujemo fraze poput „Nova godina, novi/a ja“.  Svi su spremni i željni promjena bilo u privatnom ili poslovnom životu. Međutim sva ta obećanja o mijenjanju iščeznu vrlo brzo nakon što u tu Novu godinu i uđemo.

Godišnji pokušaj da unesete neke značajnije promjene nije odgovor za postizanje promjena, već stalna predanost i dublja razina samoispitivanja su nešto što donosi uspješne i zadovoljne ljude na vrh.

Hrvatski

Što bismo promijenili na pametnim telefonima u 2019.?

Dobro došli u 2019. godinu, u kojoj će pametni telefoni imati još više kamera, još veće ekrane i rekordne cijene. Ili možda neće?

Već za nekoliko tjedana na CES-u u Las Vegasu imat ćemo priliku vidjeti što nam proizvođači pametnih telefona pripremaju za ovu godinu.

Sa sigurnošću možemo reći da ćemo u 2019. gledati telefone koji će još malo pomaknuti granice.

No, je li to zaista ono što korisnici žele?

Hrvatski

IKEA najavila zaokret u poslovanju

Švedska holding kompanija INGKA najavila je restrukturiranje lanca trgovina namještajem IKEA zbog usporavanja rasta maloprodajnog sektora i sve veće popularnosti prodaje putem Interneta.

„Svjedoci smo promjena u maloprodajnom sektoru čija brzina i intenzitet nadmašuju sve dosada viđeno”, rekao je u srijedu izvršni direktor INGKA-e Jesper Brodin.

Hrvatski

5 navika iz ureda koje polako umiru

Neke stvari kao što su "scrunchies" i "jazzercise" jednostavno idu svojim tokom.

Isto bi trebalo vrijediti i za stvari na radnom mjestu, ali ponekad je potrebno malo više da ljudi shvate da su trendovi i prakse stigli do svog kraja.

Budući da se okrećemo prema budućnosti poslovanja i radnog odnosa, potrebno je provesti neke od sljedećih promjena uklanjanjem zastarjelih radnih praksi:

 

Hijerarhija

 

Hrvatski

Povećanje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika

Proizvodni pogoni nekadašnjeg privrednog giganta u stečaju Fabrike obuće Aida u Tuzli nedavno su prodani po cijeni od 3,5 miliona konvertibilnih maraka. Kupac je kompanija Intral BH koja već više od dvije godine djeluje u Aidinim pogonima. Nakon realizirane kupovine najavljeno je povećanje proizvodnje obuće te zapošljavanje radnika.

Hrvatski

Kinezi i službeno preuzeli 94 posto dionica slovenskog Gorenja

Kineski Hisense do utorka je, kada je istekao rok njegove ponude za preuzimanje Gorenja, preuzeo 94 posto dionica toga slovenskog proizvođača kućanskih aparata.

Ponudu od 12 eura po dionici među ostalima su prihvatili državni fond KAD i japanska korporacija Panasonic, koja je prije nekoliko godina preuzela vlasnički paket od 10 posto, te velika većina malih dioničara.

Prema ponudi o preuzimanju po cijeni 12 eura za dionicu, koju je krajem svibnja objavio Hisense, ukupna tržišna kapitalizacija Gorenja iznosi 293 milijuna eura.

Hrvatski

Volkswagen mijenja logo

Volkswagen će u 2019. godini promijeniti logo, a novi logo te tvrtke trebao bi biti potpuno drugačiji od svih dosadašnjih.

Kompanija bi novi logo trebala dobiti već sljedeće godine. Proizvođač automobila ističe kako bi on trebao biti suvremeniji u odnosu na stare kao i onaj koji se trenutačno koristi. Iz Volkswagena dodaju da će se tvrtka u novom logu odmaknuti od slova "V" i "W" koja su bila standard svih dosadašnjih oznaka od osnutka tridesetih godina prošlog stoljeća.

Hrvatski

Zoltan Aldott podnio ostavku na mjesto predsjednika uprave

Nakon osam godina vođenja Ine, Zoltan Aldott napušta poziciju predsjednika Uprave te naftne kompanije, odlazi u Nadzorni odbor MOL-a, a vodstvo Ine uskoro predaje novom čelniku. Iz MOL-a je stigla potvrda kako Zoltan Aldott više neće biti predsjednik uprave Ine. Na tom će ga mjestu zamijeniti Sandor Fasimon, aktuelni član odbora izvršnih direktora MOL-a.

Iz MOL-a poručuju da će Aldott obavljatI sve svoje dužnosti kao predsjednik Uprave Ine dok Nadzorni odbor Ine ne imenuje njegovog nasljednika, piše hrvatski RTL. 

Hrvatski