poslovna zona

Povezuju se dvije poslovne zone

U poslovnoj zoni Glinište u Tešnju u tijeku su radovi na izgradnji kanalizacije vrijednosti oko 420.000 KM.

Završetak radova se očekuje do polovine rujna, a osim toga, u tijeku je prometno uvezivanje poslovnih zona Gliništa i Ciglana.

U okviru toga, pravit će se i novi most širine osam metara dok je vrijednost ugovora oko 200.000 KM.

Nakon ovih radova slijedi asfaltiranje svih prometnica vrijednosti više od 300.000 KM.

 

Hrvatski

Bijeljina razvija privredu u tri industrijske zone

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić kaže da je Bijeljina jedan od gradova u BiH koji ima najbolje uslove za investitore.

- Dobili smo BFC sertifikat, uredili tri poslovne zone, dok je za četvrtu usvojen regulacioni plan. Takođe, isplanirali smo i definisali sve pogodnosti za buduće investitore, a koje su u nadležnosti lokalnce zajednice – rekao je Mićić za eKapiju na Poslovnom forumu menadžera održanom krajem marta u ovom gradu.

Hrvatski

U Bosanskoj Krupi počinje uređenje poslovne zone "Vatreni mlin"

Načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i direktor firme "Prijedorputevi" Radenko Crnogorac potpisali su danas ugovor o izvođenju radova na uklanjanju objekata u obuhvatu Regulacionog plana "Vatreni mlin" vrijedan 101.790,00 KM. Radovi počinju za dvije sedmice, trajat će 60 kalendarskih dana, a po njihovom okončanju pristupa se uređenju komunalne infrastrukture.

Hrvatski

U FBiH postoji oko 110 poslovnih zona od kojih 15 nisu aktivne

Federalna vlada usvojila je informaciju o stanju poduzetničke infrastrukture u Federaciji BiH i zadužila Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta da nastavi aktivnosti na izradi informacionog sistema s web portalom poslovnih zona u FBiH i pravnih propisa iz ove oblasti, s ciljem što boljeg uređenja poduzetničke infrastrukture.

Hrvatski