posao.ba

Finci preuzeli Posao.ba

Prema podacima iz sudskog registra, Finci su prije ovog preuzimanja bili manjinski vlasnici Kolektiva, odnosno držali su nešto manje od trećine kapitala.

 

Finska kompanija Alma Media priopćila je da je kompletirala akviziciju bh. firme Kolektiv (u čijem je vlasništvu portal Posao.ba), nakon što je lokalno konkurencijsko vijeće dalo odobrenje. Cijena preuzimanja nije objavljena.

Prema podacima iz sudskog registra, Finci su prije ovog preuzimanja bili manjinski vlasnici Kolektiva, odnosno držali su nešto manje od trećine kapitala.

Hrvatski

Finci preuzimaju Posao.ba

Finska kompanija ”Alma Career Oy” namjerava steći većinsku kontrolu nad privrednim subjektom ”Kolektiv” d.o.o. Sarajevo, koje je vlasnik portala za zapošljavanje Posao.ba.

Ovo se vidi iz prijave podnesene Konkurencijskom vijeću BiH. 

Prijava konkurencije zaprimljena je 10.10.2019. godine.

Prema podacima iz sudskog registra, Finci su trenutno manjinski vlasnici Kolektiva, odnosno drže nešto manje od trećine kapitala. 

Ostatak je u vlasništvu Edina Mehića.

Hrvatski

PROČITAJTE tko je proglašen za TOP 10 poslodavaca u BiH za 2019. godinu

U Domu oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu sinoć je održana svečana ceremonija dodjele priznanja "Najpoželjniji poslodavac u BiH za 2019. godinu", koja se već 13. put organizira u organizaciji kompanije Kolektiv – Posao.ba

Za najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini za 2019. godini, četvrtu godinu zaredom, izabrana je kompanija dm-drogerie markt d.o.o. Sarajevo.

Hrvatski

ODLIČNO POZNAJEŠ NJEMAČKI JEZIK I ZANIMA TE RAD OD KUĆE? Imamo posao za tebe!

Ako redovito pratite sadržaje portala Manager.ba i poslovne savjete kojima želimo doprinijeti vašem što bržem i efikasnijem zapošljavanju, sigurni smo da ste neke od njih već primijenili na vlastitom iskustvu te da su isti urodili plodom. No, ako vaša potraga za idealnim radnim mjestom još uvijek traje, tu je redovita rubrika koju realiziramo u suradnji s portalom za zapošljavanje Posao.ba.

Hrvatski

Jeste li izabrali Najpoželjnijeg poslodavca u BiH?

Najnovije istraživanje koje je proveo portal Posao.ba pokazuje da je Bosancima i Hercegovcima najvažniji kriterij na radnom mjestu dobri međuljudski odnosi (42%), na drugom mjestu priznanje za obavljen rad (24%), dok je tek na trećem mjestu novac, tj. visina primanja (19%).

Poslodavac koji se bavi time kako se osjeća njegov radnik na radnom mjestu, neupitno će biti Najpoželjniji.

Hrvatski