poduzetnici

Tko je bogataš iz Švicarske koji privlači pažnju u Bugojnu

Pokrenuo je izgradnju novog stadiona a nedavno je igračima kupio novi autobus. Osim toga, planira i novu investiciju – izgradnju staračkog doma u vrijednosti od 4 milijuna KM

 

U posljednje vrijeme pažnju građana u Bugojnu privlači mladi investitor Davor Ivoš. On je vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata, koji spadaju među najpopularnije u tom gradu, a preuzeo je upravljanje nogometnim klubom Iskra čiji je glavni financijer.

Hrvatski

U BiH posluju 242 velika, 1257 srednjih i 25.880 manjih poduzeća

U BiH su samo 242 velika poduzeća, tj. ona koja zapošljavaju više od 250 radnika, podaci su to Agencije za statistiku BiH.

Podaci koji se odnose na 2017. godinu pokazali su da u BiH ima 1257 srednjih poduzeća (broj zaposlenih 50 – 249), te 25.880 manjih poduzeća (0 – 49 zaposlenih), piše Večernji list BiH.

Istraživanje Agencije za statistiku obuhvatilo je 75.731 poduzeće i poduzetnika (27.379 poduzeća i 48.352 poduzetnika) s ukupnim brojem zaposlenih 555.590.

 

Hrvatski

TEŠANJSKI RECEPT: Kako zaraditi prvi milijun u 15 točaka?

Na koji način ostvariti američki san, a da se ne ode u Ameriku?

Hajrudin REDŽOVIĆ podsjeća na 15 manje poznatih činjenica kojih još nema u literaturi, niti na Wikipediji. 

Kada dolazite u Tešanj, morate znati gdje ste došli. Tešanjski kodeks lijepog ponašanja najkraći je na svijetu i sadrži samo jednu rečenicu: (U Rimu se ponašaj kao Rimljanin) U Tešnju se ponašaj kao – biznismen!

Hrvatski

LUX BUSINESS BAR: Moderan kutak za poslovne sastanke, osvježenje i zabavu

Već je nadaleko poznata priča o INTERI u Mostaru i svim uspješnim projektima koji proizlaze iz ovog tehnološkog parka.

Uskoro, ovo će mjesto biti bogatije za još jedan popularni kutak, a to je LUX Business Bar, koji 30. studenog ove godine svečano otvara svoja vrata.

O čemu je točno riječ, za Manager.ba govori business manager Kristian Marić. 

Hrvatski

U Skoplju održana osnivačka skupština "Makedonsko-bh. poslovnog kluba"

Osnivačka skupština Makedonsko-bosanskohercegovačkog poslovnog kluba, čije je osnivanje inicijativa Ambasade Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji, održana je jučer u Skoplju.

Osnivačkoj skupštini Udruženja nazočila je veleposlanica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić, kao i počasna konzulica BiH u Republici Makedoniji sa sjedištem u Bitoli Biljana Damjanovska Jančevska.

Hrvatski

Grad Zenica dobiva centar za poduzetnike i investitore

Grad Zenica dobit će Centar za poduzetnike i investitore – BUSINESS POINT ZENICA, koji će svečano biti otvoren 25. listopada 2018. godine. 

Centar će se baviti širokim sprektrom aktivnosti - od pružanja informacija privrednicima o registraciji, izdavanju suglasnosti, cijenama usluga, preko povezivanja poduzetnika sa službama u gradu i pružateljima usluga do poslovnog umrežavanja, suradnje s dijasporom, edukacija, poticaja, uključujući i start-upe. 

Hrvatski

Asocijacija poduzetnika Hercegovine u novom web ruhu

Asocijacija poduzetnika Hercegovine početkom ovog ljeta najavila je niz pozitivnih promjena koje je proteklih mjeseci uspješno i realizirala.   

- Ovo jesenje vrijeme nam daje priliku da započnemo dan s novim i boljim izgledom, poručuju iz APH. 

Aktivnosti i novosti asocijacije poduzetnika Hercegovine od sada možete pratiti na novoj web stranici www.ap-herc.ba .

Hrvatski