Općina Tešanj

Tešanjski gigant zapošljava 30 novih radnika

Širenje proizvodnje u Koteksu pokazuje da je moguće ne samo opstati, nego i razvijati poslovanje usprkos krizi.

 

Posljednjih dana mediji su ispunjeni negativnim vijestima o otkazima i padu prihoda brojnih kompanija, između ostalih i u tekstilnoj industriji. No, ima i dobrih vijesti.

Kompanija Koteks d.o.o. Tešanj raspisala je oglas za prijem 30 novi radnika.

Hrvatski

Općina Tešanj bilježi rast zaposlenosti od 55 posto

U općini Tešanj ima 14.000 radnih mjesta, a prije pet godina ih je bilo devet tisuća. Dakle, u pet godina je otvoreno pet tisuća novih radnih mjesta, što je rast od 55 posto.

Općina Tešanj jedna je od sudionica Projekta općinskog okolišnog i ekonomskog upravljanja (MEG), a za nešto više od godinu realizacije pokazali su najbolje rezultate od ukupno 18 lokalnih zajednica iz Bosne i Hercegovine.

Hrvatski

U Tešnju svečano otvorena nova Poslovna zona - Glinište

Povodom završetka radova na izgradnji glavne infrastrukture vrijednosti 2,6 milijuna maraka u Poslovnoj zoni Glinište jučer je upriličena svečanost kojoj su nazočili predstavnici različitih nivoa vlasti Bosne i Hercegovine, privrednici sa područja općine Tešanj, kao i mogobrojne zvanice i gosti.

Izgradnjom Poslovne zone Glinište na površini od 76 ha osigurane su 33 nove lokacije za investiranje, novom prometnicom su spojeni magistralni put M4 i regionalni put 474.

Hrvatski

Povezuju se dvije poslovne zone

U poslovnoj zoni Glinište u Tešnju u tijeku su radovi na izgradnji kanalizacije vrijednosti oko 420.000 KM.

Završetak radova se očekuje do polovine rujna, a osim toga, u tijeku je prometno uvezivanje poslovnih zona Gliništa i Ciglana.

U okviru toga, pravit će se i novi most širine osam metara dok je vrijednost ugovora oko 200.000 KM.

Nakon ovih radova slijedi asfaltiranje svih prometnica vrijednosti više od 300.000 KM.

 

Hrvatski

Općina Tešanj za poljoprivredu izdvojila preko 3 milijuna KM novčanih poticaja

Danas je u Općini Tešanj održana prezentacija poljoprivrednih poticaja za 2017. godinu, kojoj su prisustvovali, osim predstavnika Općine Tešanj i Ministar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ZDK, Himzo Smajić, kao i poljoprivredni proizvođači sa područja općine Tešanj.

Hrvatski

ZNAJU DA MOŽE I BOLJE: Broj zaposlenih u Tešnju prvi put veći od 12.000

Prema najnovijim podacima Federalnog zavoda za statistiku objavljenim 1. studenog u redovitom mjesečnom biltenu, općina Tešanj dostigla je zaključno sa kolovozom tekuće godine broj od 12.003 zaposlenih. Ovo je prvi put u povijesti općine Tešanj, jer su 1991. godine imali manje od 7.000 zaposlenih.

Hrvatski