Novi Zeland

Premijerki Novog Zelanda divi se svijet - pogledajte čuda koja je napravila

Političarka novog kova sada diktira tempo nizu starijih kolega u svijetu – ne samo da je usporila, pišu najugledniji svjetski mediji, nego je “smrvila” koronu.

 

Svijet se divi mjerama koje su poduzete u suzbijanju COVID-19 na Novom Zelandu, a rekordni rezultati poduzetih mjera plod su promišljanja i planiranja premijerke Jacinde Ardern, koja predvodi listu najuspješnijih lidera u vrijeme korona krize.

Hrvatski

SJEĆATE SE SVJETSKI POZNATE PREMIJERKE SA NOVOG ZELANDA? Država ima 1160 oboljelih i samo jednu smrt

Par sati prije nego je kucnula ponoć, građanima je na mobitel stigla poruka u kojoj je pisalo “Ponašajte se kao da imate COVID-19. To će spasiti živote. Odradimo svi svoju ulogu i ujedinimo se protiv COVID-19”. Osjetio se osjećaj kolektivne svrhe. Policija je bila zatrpana pozivima prijava ljudi koji krše pravila.

 

Hrvatski

SVJETSKA SENZACIJA: Premijerka Novog Zelanda u 2 minute nabrojala postignuća Vlade

Premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern još jednom je oduševila svijet, ovog puta dvominutnim videom koji je objavila na društvenim mrežama.

 

Prošle su dvije godine od kako je Ardern izabrana za premijerku Novog Zelanda, a kako bi obilježila tu priliku, njen tim joj je zadao mali test.

U videu, koji je postao viralan, gospođa Ardern je dobila izazov da za dvije minute navede što je to sve njena vlada uradila u posljednje dvije godine, a lista je zapravo prilično impresivna.

Hrvatski

Mjesto gdje su milijunaši odlučili sačekati Sudnji dan

Ako imate više novca nego što možete potrošiti u nekoliko uzastopnih života i živite u zemlji u kojoj vam mnogi zamjeraju to bogatstvo – a još imate aktivnu maštu kojoj nije teško zamisliti scenarij poput onog iz serije “Walking Dead” – na raspolaganju vam je više opcija nego što bi to čovjek isprva pomislio.

Godine i godine razgovora o ovakvom ili onakvom Armagedonu među poduzetnicima iz Silicijske doline u posljednje su vrijeme prerasle u žestoku akciju.

Hrvatski

Na Novom Zelandu uvodi se zabranu korištenja jednokratnih plastičnih vrećica

Novozelandska premijerka Jacinda Ardern izjavila je da će njena zemlja zabraniti plastične vrećice za jednokratnu upotrebu, u nastojanju da se tako bori protiv zagađenja okoliša plastičnim otpadom.

Vlada je zatražila od supermarketa i prodavnica prehrambenih proizvoda da prestanu s korištenjem plastičnih vrećica za jednokratnu upotrebu u roku od šest mjeseci ili će se u suprotnom suočiti s novčanom kaznom u visini od oko 66.000 američkih dolara.

Hrvatski

Novi Zeland nema dovoljno radnika, kampanjom želi privući tisuće britanskih građevinaca

Novi Zeland je započeo kampanju kojom želi privući tisuće britanskih radnika kako bi pomogli u izgradnji najvećeg infrastrukturnog i stambenog programa.

Blizu 65.000 novih radnika bit će potrebno tijekom sljedećih pet godina kako bi se ostvarili planovi izgradnje u Novom Zelandu, zbog čega je industrijski sektor prisiljen da surađuje s vladom kako bi se osiguralo do sada najveće zapošljavanje za radnike iz Velike Britanije.

Hrvatski