nasljedstvo

Evo kako je to uspjelo svjetskim milijunašima

Većina francuskih i britanskih milijunaša stekla je bogatstvo zahvaljujući uspješnoj karijeri, a talijanski bogataši, njih čak 70 posto, svoje bogatstvo mogu zahvaliti nasljedstvu.

Zanimljivo je i da je čak petina bogataša iz Hong Konga stekla novac na igrama na sreću.

Tri četvrtine anketiranih milijunaša iz Francuske, Italije, Dubaija, Velike Britanije i čak 84 posto iz Singapura potvrdilo je da su bogatiji od svojih roditelja, piše business.hr.

Francuzi bogatstvo ulažu najviše u nekretnine, plemenite metale i umjetnine.

Hrvatski

Ovo je 12 najimućnijih žena svijeta

Danas je na svijetu otprilike 2400 milijardera, a žene čine oko 12 posto njih s bogatstvom od 930 milijardi dolara.

Ko pomisli na najbogatije žene, većina će si predočiti slavne glumice, top modele ili pak supruge najbogatijih biznismena – no to su većinom stereotipi.

Pogledajte ko su najbogatije žene na svijetu.

12. Šeiha Mozah, Katar (58 godina)

Hrvatski

One su najmlađe milijarderke na svijetu

Najmlađe milijarderke na svijetu su Alexandra i Katharina Andresen, Norvežanke koje su naslijedile udio u obiteljskoj kompaniji.

Biti mlad je lijepo, a biti mlad i milijarder izvanredno. Tako je barem u slučaju sestara Andresen, Alexandre (21) i Katharine (22), koje su najmlađe milijarderke na svijetu.

Prema Forbesu, bogatstvo su dobile 2007. godine kada je njihov otac Johan Andresen na njih prebacio vlasništvo obiteljske investicijske tvrtke Ferd. Svaka sestra imao udio od 42 posto u tvrtki koja postoji još od 1849. godine.

Hrvatski

Tko će naslijediti IKEA-u?

Vlasnik IKEA-e Ingvar Kamprad preminuo je prošlog vikenda u 91. godini života kao 8. najbogatija osoba na svijetu, prema Bloombergovom indeksu milijardera. Iza sebe je ostavio kompaniju vrijednu 58,7 milijardi dolara.

Iako će njegovi nasljednici dobiti ogroman novac, njima ipak neće pripasti cijela IKEA, niti će moći samostalno upravljati kompanijom, piše BiznisInfo.

Hrvatski

KAMIONDŽIJA IZ NJEMAČKE: Skupljao kovanice 30 godina pa obitelji ostavio bogatstvo

Vozač kamiona sa sjevera Njemačke skupljao je kovani novac punih 30 godina, a većinu skupljenih kovanica pakirao je u plastične vrećice. U to vrijeme, njemačka valuta još je bila marka, a skupljeni novčići najmanjih apoena od jednog ili dva pfeniga.

Kada je u svibnju ove godine preminuo, njegova obitelj je naslijedila preko milijun kovanica, ukupne težine dvije i pol tone. Tolika količina "metala" zadala im je više brige nego radosti.

Hrvatski