Mljekara Pađeni

Nakon Europe, Pađeni kreću i u Ameriku

Mljekara Pađeni planira proširiti svoju nazočnost ove godine i na američko tržište, a na pribavljanju dozvola već se radi, izjavio je danas Srni vlasnik Mljekare Nenad Vukoje.

 

Vukoje je podsjetio kako Mljekara Pađeni svoje proizvode izvozi posljednjih dvadesetak godina, najviše na okolno i tržište EU. Dodao je kako su izvozili na tržišta zemalja okruženja i EU, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Švedske i Danske.

Hrvatski

Pađeni planiraju godinu proširenja proizvodnje i tržišta

 

Bilećka mljekara Pađeni ove godine planira proširenje proizvodnje i tržišta, jer bi uskoro trebala krenuti s izvozom proizvoda u Austriju, Njemačku, Švedsku i Dansku, izjavio je Srni direktor i osnivač mljekare Nenad Vukoje.

 

Vukoje je istakao kako im je prioritet domaće tržište na koje plasiraju 90% proizvoda. Izvoze i u Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku i Sloveniju, a uskoro bi trebali povećati izvoz u EU.

Hrvatski

Pađeni ove godine u novoj investiciji

Projekt ima za cilj da doprinese modernizaciji poljoprivredno-prehrambenog sektora i poboljšanju ruralne ekonomije povećanjem konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje, poslova i usluga, navedeno je u javnom pozivu za taj projekt.

 

Mljekara “Pađeni” iz Bileće realizirat će u ovoj godini projekt solarne energije za vlastite potrebe i nabaviti dio opreme za laboratoriju u šta će biti uloženo 300.000 KM, potvrdio je za Srnu vlasnik ove mljekare Nenad Vukoje.

On kaže da je donacijom osigurano oko 188.000 KM, a ostatak je vlastito učešće.
 

Hrvatski

Mljekara Pađeni uskoro pokreće izvoz u Singapur i Maleziju

Za ovu mljekaru vezano više od 800 kooperanata od Zvornika do Trebinja.

 

Mljekara Pađeni razvija posao u planiranom pravcu, proizvode izvozi u 15-tak zemalja EU, a uskoro će biti obuhvaćen i izvoz u Singapur i Maleziju, kazao je novinarima vlasnik mljekare Nenad Vukoje, prenio je biznisinfo.ba pozivajući se na Srnu.

On je dodao da je ove godine u opremu uloženo oko 3,5 mil KM.

Hrvatski

Ekonomski izazovi ne utječu na hercegovačke mljekare

Mljekara Pađeni trenutno otkupljuje oko 70.000 litara mlijeka, a planirani otkup mlijeka za ovu godinu je oko 20 milijuna litara.

 

Hercegovina je, između ostalog prepoznatljiva i po mljekarama koje uspješno i kvalitetno posluju što je dokazano i u vremenu pandemije. Globalna kriza nije umanjila njihov rad niti utjecala na kvalitetu.

Mljekara Pađeni u ovom periodu od nastanka pandemije zaposlila je pet novih radnika. I Pađeni i Perfeto prepoznati su na širem tržištu.

Hrvatski

'Pađeni' će ove godine na tržište plasirati od 3 do 4 milijuna litara mlijeka

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić sastao se sa Nenadom Vukojem, direktorom i vlasnikom preduzeća “Pađeni” iz Bileće, jednim od najvećih proizvođača mlijeka i mliječnih proizvoda u BiH. Tema sastanka bila je dosadašnja saradnja i planovi za budući period.

Jagodić je rekao da su iz opštine htjeli saznati koji su to planovi kompanije Pađeni kako bi mogli usmjeriti i politiku poljoprivrede na nivou lokalne zajednice.

Hrvatski