Mercator

Potpisan kupoprodajni ugovor između Mercator - CG i Franca


Kupoprodajni ugovor u ime Mercatora-CG potpisali su Ivan Karadžić, izvršni direktor Mercatora CG te Ivan Antonijević i Boško Vuković, pomoćnici izvršnog direktora Mercatora CG, a u ime France suvlasnici udjela i članovi porodice Franca: Hilmija Franca, Hatema Franca, Halida Franca, Sead Franca, Safet Franca i Halid Franca.

Hrvatski

Nagradu Oglašivača godine za 2022. godinu odnio je Mercator

 

Izbor Oglašivača godine 2022. se odvijao u tri kruga. U treći krug su ušli finalisti (abecednim redom): A1 Slovenija, Atlantic Droga Kolinska, Mercator, NLB i Triglav osiguranje

Pobjednik izbora tradicionalne godišnje nagrade Oglašivač godine za 2022. godinu, koju dodjeljuje Slovenska oglašivačka komora, je kompanija Mercator. Ovo priznanje će predstavnici SOZ-a uručiti Mercatoru na svečanoj dodjeli nagrada 32. SOF-a, u četvrtak 15. lipnja 2022. u Portorožu.

Hrvatski

Fortenova grupa traži investitore za prodaju udjela

Fortenova grupa otvorila je međunarodni proces ispitivanja interesa potencijalnih investitora za kupovinu udjela u Fortenova Group MidCo B.V., nizozemskoj kompaniji koja je vlasnica Fortenova grupe d.d.

 

Za podršku u ovom procesu angažirana je međunarodna investicijska banka Lazard, prikupljanje iskaza interesa je upravo započelo, a eventualno okončanje procesa ne očekuje se prije kraja septembra ove godine.

 

Hrvatski

Fortenova preuzela Mercator CG

Zagrebačka Fortenova Grupa preuzela je 100-postotno vlasništvo nad crnogorskom kompanijom Mercator CG.

 

Mercator CG je do sada bio u potpunom vlasništvu Mercator S-a iz Beograda, koji također posluje u okviru Fortenova Grupe. 

Mercator CG je trenutačno u procesu preuzimanja konkurentskog lanca Franca marketi, čija se akvizicija očekuje na jesen. 

Hrvatski

Dionice Mercatora prebačene s Agrokora na Fortenova grupu

Maloprodajna mreža Fortenova grupe od danas se sastoji od oko dvije i pol tisuće prodajnih mjesta Mercatora i Konzuma s ukupno 39 tisuća zaposlenika koji rade na pet tržišta u regiji s gotovo 20 milijuna stanovnika.

 

Danas je 69,57 posto dionica Poslovnog sistema Mercator prebačeno s Agrokora d.d. na Fortenova grupu, čime je Mercator postao integralni dio poslovnog područja maloprodaje Fortenova grupe, koja je sada vlasnica 88,1 posto Mercatora.

Hrvatski

Mercator do kraja godine pod okriljem Fortenove grupe

Predsjednik Uprave Fortenove grupe Maksim Poletajev očekuje da će Mercator postati dio grupe koja je preuzela zdravi dio hrvatskog Agrokora do kraja studenog.

Sa slovenskom vladom dogovoren je plan prijenosa dionica Mercatora u sistem Fortenova grupe do kraja studenog, a do tada je potrebno provesti još neke službene postupke.

U Fortenovi žele ove godine smanjiti omjer duga i dobiti prije kamata, poreza, otpisa i amortizacije (EBITDA) u Mercatoru na manje od pet, kazao je Poletjev u razgovoru za Večernji list.

Hrvatski

Skok dobiti Mercatora u prvom kvartalu

Grupa Mercator je u prvom kvartalu ostvarila EBITDA pd 25,8 miliona eura što je 36,5 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. 

Poboljšao se i rezultat iz poslovanja koji je u prvom kvartalu ove godine iznosio 9,1 miliona eura, što je poboljšanje od 9,3 miliona eura u odnosu na isto razdoblje prošle godine, javlja Seebiz.eu.

Grupa Mercator je u prvom tromjesečju ostvarila rast prihoda od prodaje od 1,3 posto. 

Hrvatski

Hoće li doći do udruživanja Mercatora i Konzuma?

Prema prvim obrisima sporazuma o plaćanju povjerilaca, ruske banke - Sberbank i VTB Bank - imat će gotovo polovinu vlasništva u novom Agrokoru. Šta će se dogoditi s Mercatorom još nije poznato, ali se nagađa da bi se trebao spojiti s Konzumom prije prodaje, piše ljubljanski Dnevnik. 

Sberbank i VTB banka bi imale između 30 i 46 posto udjela u Agrokoru, potvrdili su u ponedjeljak neki od čelnika hrvatskih stranaka vladajuće većine nakon sastanka u Banskim dvorima na kojem im je vanredna uprava Agrokora predstavila nacrt prijedloga nagodbe. 

Hrvatski

Mercator u devet mjeseci s dobiti od 9,9 milijuna eura

Trgovački lanac Mercator je u prvih devet mjeseci ove godine zabilježio blagi pad prihoda od prodaje, no ostvario je i neto dobit od 9,9 milijuna eura za razliku od istog lanjskog razdoblja kada je poslovao s gubitkom od 1,7 milijuna eura, objavio je Mercator u srijedu.

Po podacima iz devetomjesečnog financijskog izvješća objavljenom na Ljubljanskoj burzi, u prvih devet mjeseci Mercator je ostvario prihode od prodaje u iznosu od 1,73 milijarde eura, što je za 2,7 posto manje nego u istom lanjskom razdoblju.

Hrvatski

Mercator svečano ozvaničio povratak u BiH, otvorena 83 objekta

Najveći slovenski trgovački lanac supermarketa Mercator se nakon tri godine danas zvanično vratio na tržište BiH, a u poslovnici u Ložioničkoj ulici u Sarajevu svečano je presječena vrpca i dočekani su kupci. Generalni direktor Mercatora u BiH Ahmet Koštreba rekao je da je odluku o povratku uprava Mercatora doživjela sa strepnjom i radošću.

Hrvatski