medicina

Obitelj iz Tomislavgrada ima 11 doktora medicine i farmacije

Znajući da je u posljednjih deset godina Dom zdravlja u Tomislavgradu napustilo 20 mladih liječnika, ohrabruje činjenica da su se i Ružica i Iva odlučile za Tomislavgrad.

 

Prošloga tjedna, točnije u srijedu, 11. prosinca, 2019. godine, upriličena je svečana promocija 70 doktora medicine u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta u Splitu.

Među njima bile su i dvije Duvanjke, bliske rodice, Iva i Ružica Perić.

Promoventima su se prigodnim riječima obratili dekan Zoran Đogaš i rektor Dragan Ljutić.

Hrvatski

Sve investicije Eurofarm Centra vezane su za kadrovska pitanja

Eurofarm Centar je privatna zdravstvena ustanova sa dugogodišnjim iskustvom u liječenju pacijenata i pružanju zdravstvenih usluga iz široke palete. Eurofarm - Centar Poliklinika posluje skoro 20 godina i predstavlja vodeću privatnu zdravstvenu ustanovu sa tendencijim rasta i širenja. Okupljaju preko stotinu vrhunskih stručnjaka koji posluju na šest lokacija: Ilidža, Unitic, Visoko, Goražde, IUS i centralni laboratoriji u ulici Kolodvorska 5.

Hrvatski

Doktor u kopačkama razbija predrasude

U proljeće 2019. okončat će studij na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli. Nogometaše bije glas du su "prznice", skloni porocima, da ne završavaju škole… Ali, ako je nekad i bilo tako, sada je sve više mladih nogometaša koji su visokoobrazovani, a među njima je i 26-godišnji prvotimac tuzlanske Slobode Adnan Salihović.

 

Medicinska sestra

 

Hrvatski

Svakodnevna borba za ljudski život

Šefica odjela kardiohirurgije na klinici za kardiovaskularnu hirurgiju KCUS, potječe iz intelektualne obitelji koja se generacijama bavi medicinom. Ljubavlju, zalaganjem i maksimalnom posvećenošću poslu i pacijentima, uspjela je dokazati da žena kardiokirurg može biti jednako uspješna, kao i muškarac.

Hrvatski

5 stvari koje nas stari Grci mogu naučiti o medicini

Iako je naša predstava o medicini daleko složenija i preciznija, postoje neke stvari u kojima je starogrčka medicina i dalje aktualna.

Stari Grci smatraju se osnivačima zapadne medicine čija povijest počinje prije više od 2.000 godina.

Od tog vremena, razumijevanje ljudskog tijela se veoma promjenilo i može delovati kao da, uprkos svemu, nema poente proučavati starogrčku medicinu.

Hrvatski