Makedonija

Makedonija potiče proizvodnju riže

Novim modelom subvencioniranja riža je postala strateška poljoprivredna kultura koja ima pravo na stopostotnu financijsku potporu države. 

 

Izvoz makedonske riže ostvario je dosad rekordan iznos. Dodatne subvencije za rižu isplaćene su odmah, a isplata preko 4,5 milijuna eura potpora za 9.055 poljoprivrednika dovršena je prošlog tjedna. 

Izvoz je dosegao vrijednost od oko 7 milijuna eura, što je dvostruko više nego prije nekoliko godina. 

Hrvatski

U Skoplju održana osnivačka skupština "Makedonsko-bh. poslovnog kluba"

Osnivačka skupština Makedonsko-bosanskohercegovačkog poslovnog kluba, čije je osnivanje inicijativa Ambasade Bosne i Hercegovine u Republici Makedoniji, održana je jučer u Skoplju.

Osnivačkoj skupštini Udruženja nazočila je veleposlanica BiH u Republici Makedoniji Lepa Babić, kao i počasna konzulica BiH u Republici Makedoniji sa sjedištem u Bitoli Biljana Damjanovska Jančevska.

Hrvatski

Gračanički Kovan izgradio tvornicu peleta u Makedoniji

U mjestu Ginovce u općini Rankovce u Makedoniji svečano je puštena u rad najsuvremenija tvornica za proizvodnju peleta u ovom dijelu Europe.

Projekt predstavlja još jedan uspjeh bosanskohercegovačkog poduzeća Kovan MI iz Gračanice i njihovog brenda Ekoline Kovan koje je izgradilo tvornicu za potrebe makedonskog investitora Ekolife Ginovce.

Hrvatski

LB.Profile na tržištu Makedonije

LB.Profile GmbH, njemački proizvođač profila za vrata i prozore sa najdužom tradicijom, ušao je na tržište Makedonije. Generalno zastupništvo u distribuciji i prodaji proizvoda LB.Profile, inače kompanije kćerke HIFA OIL iz Tešnja, povjereno je makedonskoj firmi sa dugogodišnjim iskustvom u prodaji i distribuciji PVC i Aluminijskih Profila Tempo Profili  99.

Zastupništvo branda LB.Profile za makedonsko tržište dogovoreno je nakon prošlogodišnjeg ulaska na tržišta Srbije, Crne Gore i Kosova.

Hrvatski