Makarska

IT poduzetnik iz Gruda preuzeo od Aminessa investiciju u Makarskoj

Gruđanin Stjepan Čajić uspješan je IT poduzetnik, osvajač Emmyja, mediji ga nazivaju "spasiteljem Varteksa", a odnedavno i ulagač u novi hotel u Makarskoj.  

 

Za novi hotel s 200-tinjak soba u travnju ove godine ishođena je građevinska dozvola na zahtjev tvrtke Hotel Romana d.o.o. Osnivači tvrtke su donedavno bili Aminess i Robert Sulić, sin Marinka Sulića Bobite. Makarska danas piše kako trenutno u sudskom registru, umjesto njih, stoji ime hercegovačkog tehnološkog poduzetnika Stjepana Čajića.

Hrvatski

Nastavak apartmanizacije mogao bi nas uništiti

 

Makarski gradonačelnik Zoran Paunović poručio je kako u slučaju nastavka postojećih trendova u turizmu, odnosno ako se ne izmjene zakoni, komunalna infrastruktura neće izdržati već će ih uništiti novi val apartmanizacije.

 

Paunović je podsjetio kako je Makarska jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji se angažirao i poslao konkretne primjedbe na nacrt novog zakona, ali ni jedna nije uvažena.

Hrvatski

Šeik Mohamed Alabbar novi vlasnik hotela u Brelima i Tučepima

Ono po čemu je Mohamed Allabar u regiji poznat, jeste grandiozni projekt Beograd na vodi, koji je proglašen projektom od posebnog značaja za Srbiju i Beograd, unatoč protivljenju stručne javnosti.

 

Vlasnik i predstavnik kompanije Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Šeik Mohamed Alabbar, postao je vlasnik 70 posto dionica Sunca hotela u vlasništvu Jake Andabaka, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi, piše Makarska - u subotu. 

Hrvatski

Poduzetnik iz Makarske podigao dvije zgrade za svoje radnike, ‘kvadrat‘ će plaćati vrlo povoljno

- Uvjeren sam sto posto da je ovakav način stambenog zbrinjavanja ispravan jer ne može čovjek sam voditi firmu niti živjeti, i to je moja vodilja cijeli život. Kada nekom kažem da smo u 2019. godini, prije krize, pomogli 63 pojedinca i udruge s područja Makarske rivijere, mislim da to dovoljno govori o načinu ponašanja "Apfela" - naglasio je Pašalić.

 

Hrvatski

Gradi se najveći trgovački centar od Dubrovnika do Splita

Njemu će, kako predviđaju investitori, gravitirati i susjedna Hercegovina.

Od poznatih brendova u centru će, već je sada poznato, svoje mjesto naći: Müller, New Yorker, Deichmann, Anda, Pepco, Tommy, Biberon, Sir Oliver…

Investitor je društvo Dugiš d.o.o., iza kojega stoji Danijela Lučić, kćerka Milana Lučića, te društvo Tommy d.o.o.

Hrvatski