Lasta Travel

Ruska kompanija zainteresirana za kupovinu “Laste”

Direktor A.D.”Lasta” Vladan Sekulić potvrdio je da je ruska kompanije “Sinara-Transportne mašine” izrazila zainteresiranost za privatizaciju kompanije odnosno da je poslala pismo o namjerama.

 

Ruska kompanija “Sinara-Transportne mašine” je, samo deset dana nakon posjete “Lasti”, poslala pismo o namjerama i tim postupkom pokazala svoju zainteresiranost za kupovinu najstarijeg i najvećeg srpskog prometnog poduzeća, čija bi privatizacija trebalo da se oglasi do kraja lipnja/juna, piše Blic.

Hrvatski

Mentorstvo iz dijaspore kao ključan faktor razvoja poduzetništva u BiH

U prostorijama Tehnološkog parka Intera u Mostaru predstavljene su uspješne priče sudionika D4DSTARTUPS projekta, koji je povezao mlade poduzetnike iz BiH, a koji su uz mentorsku pomoć stručnjaka iz dijaspore osmislili  inovativna idejna rješenja za pet vodećih bh. kompanija, te na taj način svoje ideje razvili u konkurentne IT startupe.

D4STARTUPS aktivnosti implementiraju se u okviru projekta "Dijaspora za razvoj (D4D)",  Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Hrvatski