kanabis

Dilali su marihanu u školi, prodavali paprike…

Rast cijena dionica kompanija koje se bave marihuanom „proizveo“ je milijunaše, pa čak i prve milijardere u ovom biznisu.

Veliki broj američkih saveznih država dosad je legalizirao marihuanu.

U Kanadi je ona legalna samo u zdravstvene svrhe, ali će se to promijeniti 17. listopada kada će ta država u potpunosti legalizirati ovu drogu.

Hrvatski

Kalifornija najveće svjetsko tržište marihuane

Danijel Ji, viši potpredsjednik komunikacija američke kompanije za proizvodnju i prodaju kanabisa “Medmen”, ističe da će godišnja prodaja marihuane u američkoj saveznoj državi Kaliforniji iznositi više od sedam milijardi dolara.

On je za “Forbes” naveo da je američka savezna država Kalifornija najveće svjetsko tržište marihuane i šesta najveća ekonomija u svijetu.

Ji naglašava da se njihov proizvod sve bolje prodaje, pa u Dezert Hot Springsu otvaraju fabriku koja ima više od 4.000 metara kvadratnih, dok u južnoj Kaliforniji imaju osam prodavnica.

Hrvatski

MINIMALNA ULAGANJA: Kanabis poduzetnici očekuju prihod od 5.2 milijarde dolara

Kalifornijski proizvođači kanabisa u 2018. će zaraditi 5,2 milijarde dolara prihoda zahvaljujući legalizaciji korištenja marihuane u rekreacijske svrhe. Savezna država će pak od poreza prikupiti oko jednu milijardu dolara, javlja Forbes.

Financijski analitičar Matt Karnes je napravio procjenu zarade, te ističe potrebu za uspostavom bankarskih i financijskih usluga u toj industriji. Iako su takve usluge za sada još uvijek protuzakonite u bliskoj budućnosti, smatra Karnes, moglo bi doći do promjene.

Hrvatski