Jahorina

Na Jahorini se trenutno ulaže milijarda KM, iz ZOI'84 poručuju da će sve otkriti u petak

Jahorina je pravo gradilište, koje radi u dvije smjene.

 

Skijaška sezona 2021/2022. je pred vratima, a tome u prilog ide i činjenica da je na planinama i skijalištima u okolini Sarajeva već pao prvi snijeg.

Bjelašnica i Jahorina su sigurno najpopularnije destinacije u našoj zemlji za ljubitelje zimskih sportova.

Pripreme ski-centara za novu sezonu počele su odmah po završetku prošle, a strastveni skijaši do izlaska na stazu morat će pričekati još nešto više od mjesec.

Hrvatski

Nova era na Bjelašnici: "Vukov vis" pored "Vučice" najavio i treći projekt "Vučko"

Objekt "Vučko" raspolagat će s deset apartmana, ukupne površine od 28 m2 do 48 m2, a budućim stanarima nudit će predivne, svijetle apartmane koji zadovoljavaju sve osobne i porodične životne potrebe, inspirativno mirno i zeleno okruženje sa širokim izborom mogućnosti za rekreaciju.

 

Nova era modernog luksuznog odmora na Bjelašnici započela je završetkom radova na izgradnji prvog od tri objekta, i useljenja prvih vlasnika u "Vukov vis".

Hrvatski

Ugostiteljski servis RS ulaže 5,5 milijuna KM u obnovu i adaptaciju dijela sportsko-rekreativnog centra na Jahorini

Najkraći rok završetka radova je 12 mjeseci, od dana uvođenja izvođača radova u posao.

 

Ugostiteljski servis Republike Srpske raspisao je javni poziv za projektiranje, rekonstrukciju, nadogradnju i adaptaciju postojećeg objekta "Paviljon" u Sportsko rekreativnom centru na Jahorini, po sistemu ključ u ruke.

Procijenjena vrijednost radova je 5.555.550 KM bez PDV-a, a kriterij za izbor je ekonomski najpovoljnija ponuda.

Hrvatski

Na Jahorini će biti izgrađen "Hotel Partizan", saznajemo kako izgleda i koliko košta

Na kvadraturi od 2996 m2, hotel će imati 19 apartmana i 20 soba.

 

Na mjestu devastiranog Doma Partizana na Jahorini uskoro bi trebala početi gradnja "Hotela Partizan" koja će Vladu RS koštati oko 6,9 milijuna KM, saznaje Akta.ba.

Na kvadraturi od 2996 m2, hotel će imati 19 apartmana i 20 soba.

Hrvatski

Termag kupio likvidirani hotel Košuta na Jahorini

Procijenjena vrijednost hotela „Košuta“ iznosila je osam milijuna KM, a prema uvjetima licitacije hotel nije mogao biti prodan za manje od 70 posto procijenjene vrijednosti.

 

Poduzeće „Termag“ iz Rogatice, koje je vlasnik istoimenog hotela na Jahorini, kupilo je likvidirani hotel „Košuta“ na ovoj planini za oko šest milijuna KM, saznaje portal CAPITAL.

Hotel "Košuta" je dio likvidacijske mase poduzeća "Energoinvest" Istočno Novo Sarajevo, koje je bilo u državnom vlasništvu.

Hrvatski

Prihodi Olimpijskog centra Jahorina porasli za 33 posto

Iz Olimpijskog centra “Jahorina” napominju da su, u vrijeme kad su mnoge firme suočene s krizom uzrokovanom epidemijom virusa korona otpuštale radnu snagu, zadržali sve radnike i vršili dodatna zapošljavanja.

 

Olimpijski centar “Jahorina” ostvario je odličan poslovni rezultat u prvih pola godine, te je, nakon najuspješnije zimske ski-sezone u povijesti Centra, poslovanje nastavljeno uzlaznom putanjom, saopćeno je iz ovog centra.

Hrvatski

Preuzeli upravljanje: OC Jahorina oživljava Andrićgrad i stvara "čaroban prsten oko Drine"

Nakon olimpijskog preporoda Jahorine, menadžment Olimpijskog centra Jahorina, na čelu sa direktorom Dejanom Ljevnaićem, će dobiti novi izazov, a to je da ožive Andrićgrad, još jednu "uspavanu ljepoticu" Republike Srpske.

 

Vijest da Olimpijski centar Jahorina preuzima upravljanje turističkog kompleksa Andrićgrad u Višegradu je privukla veliku pažnju cijele regije.

Hrvatski

VIDEO Snježna dolina - Novi resort na Jahorini na 30.000 kvadratnih metara

Ono što ih razlikuje od drugih je, dodao je, urađena infrastruktura, veliki broj podzemnih i nadzemnih garaža, kao i okolina netaknute prirode, blizina žičare na samo 30 metara, moderne skijaške staze urađene po svim europskim standardima, sistemi za umjetno osvježivanje, rasvjeta te svi prateći sadržaji koji će služiti posjetiteljima.

 

Hrvatski

Bh. zimovališta privlače turiste iz regije, za vikend nemoguće naći smještaj

Cijene za vikend kreću se od 300 do 1000 KM, ovisno o lokaciji, opremljenosti vikendice, broju nazočnih...

 

Rezervirano, žao nam je”, “prvi slobodan termin imamo u 2. mjesecu”, “slobodno je samo preko tjedna, ne vikendom”..., to su rečenice koje smo čuli ovih dana provjeravajući stanje s vikendicama na Blidinju, Kupresu, Jahorini, Vlašiću..., piše Večernji list BiH.

Bosanskohercegovačke ljepotice zablistale su u punom sjaju.

Hrvatski