Ivan Mrvoš

Hrvatski tvorac pametnih klupa primio novu investiciju od 4 milijuna kuna

Solinski startup Include primio je novu investiciju, od četiri milijuna kuna, od najvećeg hrvatskog VC fonda Fil Rouge Capitala. Početkom godine Include je preko Funderbeama prikupio 15 milijuna kuna pa je ukupan iznos ulaganja u 2019. godini u hrvatskog proizvođača pametnih klupa narastao na 19 milijuna kuna.

Ivan Mrvoš, osnivač i direktor Includea pohvalio se novom investicijom na Facebooku naglasivši da je to važan dan za njegovu tvrtku.

Hrvatski

MRVOŠ: 'Nas pet nekad je živjelo s 20 kuna dnevno, a danas mi tvrtka vrijedi 110 milijuna'

Solinski startup Include, poznat po proizvodnji pametnih solarnih klupa, uzima zalet za svoj novi razvojni skok za koji ambiciozni mladi osnivač Ivan Mrvoš (23) najavljuje da upravo prikuplja čak 20 do 30 milijuna kuna.

U sklopu tog financijskog pothvata on je u srijedu u prostorijama Zagrebačke burze lansirao crowdfunding kampanju preko platforme Funderbeam SEE, u kojoj očekuje minimalno milijun eura.

Hrvatski

'Tvrtka će mi uskoro vrijediti 100 milijuna kuna, ali kad napunim 30 idem u mirovinu'

Ugledni "Forbes" uvrstio je Ivana Mrvoša na listu 30 najperspektivnijih poduzetnika mlađih od 30 godina.

Najmlađi je i jedini iz Hrvatske.

No, nije to bio glavni razlog za nedavno slavlje u uredima solinske tvrtke "Include".

Samo u siječnju ostvarili su više od milijun kuna vrijednosti prodanih proizvoda.

U zadnje tri godine iz njihove tvornice izišlo je skoro tisuću pametnih klupa u gotovo sve zemlje svijeta kojih se možete sjetiti.

Hrvatski

Ivan Mrvoš težak je milijune, a još živi s roditeljima i nema automobil

Ivan Mrvoš pokrenuo je posao iz garaže, a danas vrijedi milijune. Kao najbolju investiciju u posljednje tri godine izdvaja kupnju kreveta.

Izumitelj prve pametne klupe, Solinjanin Ivan Mrvoš, svoj je posao počeo u garaži, a danas za njega rade 32 stručnjaka, dok se proizvodnja i uredi rasprostiru na 1400 četvornih metara prostora.

Hrvatski