The Coca-Cola Company

JAMES QUINCEY: Nasljednik Muhtara Kenta na poziciji predsjednika UO The Coca-Cola Company

James Quincey, glavni izvršni direktor Coca-Cole postat će 14. predsjednik Upravnog odbora i nasljednik Muhtara Kenta.

Kent će se u travnju sljedeće godine povući u mirovinu, poslije 41 godine provedene u kompaniji.

Kent je karijeru u Coca-Coli započeo još 1978. godine, a na početku karijere je, između ostalog, radio kao vozač dostavnog kamiona. 

 

Hrvatski

Nikos Koumettis i Lana Popović na novim menadžerskim pozicijama

The Coca-Cola Company je objavila da je Nikos Koumettis imenovan za predsjednika Grupe koja upravlja Europom, Bliskim Istokom i Afrikom (EMEA).

On će zamijeniti Briana Smitha, koji će sad predsjednika i glavnog operativnog direktora (COO).

EMEA je najveća i najraznolikija grupa u Kompaniji, sa šest poslovnih jedinica, 120 zemalja i trećinom svjetske populacije: 2,4 milijarde ljudi.

Koumettis je trenutno na poziciji predsjednika poslovne jedinice za Centralnu i Istočnu Europu (CEE).

Hrvatski

Pokrenuto globalno partnerstvo za borbu protiv plastičnog otpada

The Coca-Cola Company jedan je od osnivača Globalnog partnerstva, zajedno s vladama Kanade i Ujedinjenog Kraljevstva, te Dow Chemical i PepsiCo Foundation.
Svjetski ekonomski forum i Fondacija Ellen Mccarthur upozoravaju da bi do 2050. u svjetskim morima moglo biti više plastičnog otpada nego ribe.

Svjestski ekonomski forum pokreće Globalno akciono partnerstvo za borbu protiv plastičnog otpada (Global Plastic Action Partnership – GPAP), kako bi se zaustavio rast onečišćenja plastičnim otpadom u svijetu do 2025.

Hrvatski

Nova globalna vizija Coca-Cole za svijet bez otpada

The Coca-Cola Company najavila je da namjerava iz temelja promijeniti pristup upravljanju ambalažom. Kompanija je sebi zadala cilj da će do 2030. doprinijeti prikupljanju i recikliranju ukupne količine ambalaže koju plasira na tržište. Ovaj cilj je bitan dio kompanijine nove vizije za svijet bez otpada (World Without Waste), koju Coca-Colin sistem namjerava ostvariti znatnim višegodišnjim ulaganjem u poboljšanje ambalaže svojih proizvoda kako bi u potpunosti bila pogodna za recikliranje.

Hrvatski