biznis ideje

Održavanjem kuća po Hercegovini zarade i do 500 KM mjesečno

Od završetka rata naovamo dijaspora je poslala više od 50 milijardi maraka u ovu zemlju, a uz tradicionalnu pomoć supruga supruzi ili obrnuto te djeci, jedan oblik pomoći, koji je višestruko koristan, većinom se ne spominje.

 

Odavno je poznato da bi bez dijaspore BiH bila izrazito siromašna zemlja, a ovako, uz ljude vani i privatno gospodarstvo kući, koje još odolijeva nedaćama, zemlja još nije dotaknula dno.

Hrvatski

Napustio školu pa od smeća zaradio stotine milijuna dolara

Firma upravlja franšizama za uklanjanje smeća na otprilike 160 lokacija u SAD, Kanadi i Australiji pod kapom Scudamoreove grupacije O2E, za koju kaže da vrijedi pola milijarde kanadskih dolara ili oko 368 milijuna američkih dolara.

 

Inspiracija može doći u bilo kom trenutku.

Za Briana Scudamorea, 50-godišnjeg multimilijunaša, osnivača firme za odvoz smeća “1-800-GOT-JUNK?”, taj trenutak se dogodio dok je čekao pomfrit.

Hrvatski

Lude ili ne, ove ideje su ostvarile milijunsku zaradu

To da ljudska kreativnost i inovativnost u sferi posla ne poznaju granice, najbolje svjedoče oni poduzetnici koji su od naizgled glupih ideja zaradili čitavo bogatstvo.

Neki su im se smijali, neki su ih nazivali luđacima, a oni su svima zatvorili usta prodajući svoje proizvode širom svijeta. 

Donosimo najčudnije ideje za biznis koje su ostvarile neočekivano veliki profit, a vi sami prosudite jesu li glupe ili su ipak brilijantne.

 

Kućni ljubimac kamen

 

Hrvatski

Odabrane najkvalitetnije biznis ideje studenata Ekonomskog fakulteta

Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru u četvrtak, 17. siječnja 2019. godine, održano je natjecanje studenata u biznis planiranju.

Na natjecanju je svoje biznis ideje ove godine predstavilo čak dvanaest timova pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić, a u okviru predmeta “Osnovi poslovnog menadžmenta“, s ciljem stjecanja znanja i sposobnosti iz oblasti menadžmenta.

Hrvatski