Bernard Arnault

On je Bernard Arnault, najbogatiji na svijetu

Bernard Arnault u veljači je zbacio osnivača Tesle Elona Muska s vrha prestižne Forbesove liste milijardera te ponovno nosi titulu najbogatijeg čovjeka na svijetu. Tko je taj Francuz na čelu carstva LVMH u čijem okrilju posluje 75 modnih i kozmetičkih brendova uključujući Louis Vuitton i Sephoru?

 

Francuski biznismen, osnivač i izvršni direktor LVMH-a, Bernard Jean Étienne Arnault, vratio se na prvo mjesto Forbesove liste milijardera. 

Hrvatski

Elon Musk "posrnuo", Bernard Arnault je na vrhu

Bernard Arnault, milijarder i izvršni direktor globalnog konglomerata luksuznih brendova LVMH, prestigao je Elona Muska i postao najbogatiji čovjek svijeta, piše Forbes. 

 

Bogatstvo Arnaulta i njegove obitelji poraslo je za 23,6 milijardi dolara i doseglo 207,8 milijardi dolara, nadmašivši tako bogatstvo direktora Tesle, Elona Muska od 204,5 milijardi dolara, pokazuje Forbesova rang-lista koja prikazuje izmjene u stvarnom vremenu.

Hrvatski

Modno carstvo LVMH postalo najvrjednija kompanija u Europi

Kompanija Bernarda Arnaulta, najbogatijeg čovjeka na svijetu, vlasnika brendova Louis Vuitton, Moët, Hennessy, Bulgari i Sephora, objavila je da je u prvom ovogodišnjem kvartalu poslovala s čak 17 posto višim prihodima nego godinu ranije.

Francusko modno i luksuzno carstvo LVMH u ponedjeljak je postalo prva europska kompanija vrijedna više od 500 milijardi dolara.

Hrvatski

Najbogatiji na svijetu! Kraljevi svjetskog luksuza tijekom pandemije udvostručili su bogatstvo pa ulažu u novu raskoš

Pandemijska godina išla je na ruku industriji luksuza: koncern LVMH ojačao je za 32 posto i svog vlasnika Bernarda Arnaulta doveo na prvo mjesto liste najbogatijih na svijetu, a vlasnik grupacije Kering i njegov najljući rival Francois Pinault udvostručio je bogatstvo pa njih dvojica svoje milijarde sad ulažu u nove sfere raskoši.

 

Hrvatski

Francuz postao najbogatija osoba na svijetu

LVMH u čijem sastavu su i marke poput Fendija, Christiana Diora i Givenchya, dobila je na vrijednosti 0,4% tokom prvih sati trgovanja u ponedjeljak, dosegavši tako tržišnu kapitalizaciju od 320 milijardi dolara, a Arnaultov lični udio povećao se za više od 600 milijuna dolara.

 

Francuski modni tajkun Bernard Arnault najbogatija je osoba na svijetu ovog ponedjeljka, s procjenjenom neto vrijednosti od 186,3 milijarde dolara.

Hrvatski

Najbogatiji Europljanin kreće u pohod na Wall Street

Prošle je godine je 229 SPAC-ova u Sjedinjenim Državama prikupilo 76 milijardi dolara, u odnosu na samo 13 milijardi dolara u 2019, prema Goldman Sachsu.

 

Francuz Bernard Arnault, predsjednik grupe luksuzne robe LVMH i najbogatiji Europljanin najnoviji je milijarder koji je prihvatio popularni novi način prikupljanja novca na Wall Streetu.

Hrvatski

Europljanin postao najbogatiji na svijetu

Najbogatija osoba na svijetu u ovom trenutku je Francuz Bernard Arnault, prema analizi magazina Forbes.

 

Na Forbesovoj “real time” listi milijardera, Arnaultovo bogatstvo procijenjeno je na 116,5 milijardi dolara, piše BiznisInfo.

On je dospio na prvo mjesto nakon što su dionice njegove kompanije za prodaju luksuzne robe LVMH u petak porasle za 0,7 posto.

Njegovo osobno bogatstvo time je poraslo za dodatnih 1,9 milijardi dolara.

On sada, prema Forbesu, ima milijardu više od osnivača Amazona Jeffa Bezosa.

Hrvatski

Bernard Arnault, čovjek od 100 milijardi dolara: 'Naš će otac raditi još 30 godina'


Preciznije, sa svojih 106,9 milijardi dolara treći je najbogatiji čovjek na svijetu i najbogatiji u Europi.

 

"Naš otac je veoma mlad”, kaže Delphine.

“Radit će još 30 godina”, smatra Alexandre.

“Nikad neće stati”, dodaje Antoine.

Odgovori su to koje djeca Bernarda Arnaulta, šefa grupacije LVMH, kao iz topa daju kada ih netko upita koji će od njih naslijediti najveću kompaniju luksuzne robe na svijetu.

Hrvatski

Gates pao na treće mjesto na listi najbogatijih

Arnault, Bezos i Gates jedini su svjetski bogataši čije je bogatstvo veće od 100 milijardi dolara.

Zahvaljujući dobroj godini i novom rastu dionica početkom prošlog mjeseca, izvršni direktor grupacije LVMH (Moët Hennessy – Louis Vuitton S.A) Bernard Arnault zauzeo je drugo mjesto na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu, objavio je Forbes.

Hrvatski

Čovjek koji je u jednom danu zaradio 5,1 milijardu dolara: 'To je ono što mi radimo'

Bernard Arnault, predsjednik i izvršni direktor LVMH, kuće iza 75 luksuznih brendova uključujući Dior, Louis Vuitton i Hennessy, u jednom je danu zaradio 5,1 milijardu dolara.

Nakon što je u srijedu objavljeno da je prodaja LVMH-a porasla za 17 posto, dionice tvrtke skočile su za 5,6 posto i Arnaultovo bogatstvo lansirale na 99 milijardi dolara.

Inače, Arnault je u travnju postao treći najbogatiji čovjek na svijetu kada mu se bogatstvo popelo iznad magične brojke od 100 milijardi dolara.

Hrvatski