Beograd na vodi

Šeik Mohamed Alabbar novi vlasnik hotela u Brelima i Tučepima

Ono po čemu je Mohamed Allabar u regiji poznat, jeste grandiozni projekt Beograd na vodi, koji je proglašen projektom od posebnog značaja za Srbiju i Beograd, unatoč protivljenju stručne javnosti.

 

Vlasnik i predstavnik kompanije Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Šeik Mohamed Alabbar, postao je vlasnik 70 posto dionica Sunca hotela u vlasništvu Jake Andabaka, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi, piše Makarska - u subotu. 

Hrvatski

Najskuplji stan u Beogradu plaćen 1,38 milijuna eura

Prvih 40 najskupljih stanova, po jediničnoj cijeni, prodano je u Beogradu na vodi.

 

Najviše novca za stan u Srbiji u prvom polugodištu ove godine izdvojeno je u Beogradu na vodi, a koštao je 1.380.888 eura, podatak je Republičkog geodetskog zavoda.

Najskuplji kvadrat u Srbiji u prvom polugodištu 2020. godine bio je, također, u Beogradu na vodi, i koštao je 9.124 eura po metru kvadratnom.

Hrvatski

Tko su bogataši koji će graditi 'zagrebački Manhattan' i što su dosad napravili u Beogradu

Ideja je dugo bila tu. Čini se oduvijek, ali zapravo “tek” stotinjak godina otkako je ruski arhitekt Grigorij Pavlovič Kovaljevski 1923. u sklopu generalnog plana o uređenju i proširenju Beograda predvidio da se grad “spusti na rijeku”.


Beograd i njegovi gradski oci otad su mnogo puta razmatrali što napraviti sa Savskim amfiteatrom.

Radilo se o močvarnom, uglavnom neiskorištenom dijelu koji se nije razvijao, nego se uvijek gurao u stranu, čekajući neka bolja vremena.

Hrvatski

Otvorena prva stambena zgrada "Beograda na vodi"

Prva stambena zgrada u kompleksu "Beograd na vodi" u subotu je svečano otvorena, nakon čega slijedi useljavanje prvih stanara.

Vrpcu su, u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, presjekli premijerka Ana Brnabić, ministar financija Siniša Mali, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, predsjednik kompanije "Eagle Hills" Muhamed Alabar, direktor kompanije "Beograd na vodi" Nikola Nedeljković. 

Hrvatski