Žepče

Otvorena nova poslovna jedinica "Katava Oil"

Trenutno u općini Žepče posluje 453 samostalne radnje i obrti, 314 poduzeća i 200 poslovnih jedinica. Ukupno je  2217 poljoprivrednih gazdinstva od čega je 75 registriranih poljoprivrednih obrta. Ukupan broj zaposlenih u općini Žepče je preko 5000 osoba.

 

Poduzeće "Vin metal" d.o.o. Žepče  može se pohvaliti dobrim poslovnim rezultatima i u vremenu pandemije Covid 19 koja je zatvorila vrata u mnogim poduzećima u Bosni i  Hercegovini. Proizvodnja ove firme nije smanjena, kao ni broj zaposlenih.

Hrvatski

Žepče: U vrhuncu pandemije Badnjar planira kako napraviti nova radna mjesta

Ono što je pozitivno u cijeloj priči oko koronavirusa, a vezano za ovu firmu jeste da nisu otpustili niti jednog radnika, a kako kažu imaju u planu da ih zaposle i još čim se stanje malo vrati u normalu.

 

Pandemija koronavirusa koja je zahvatila cijeli svijet, nije poštedjela ni Bosnu i Hercegovinu. Posljedice ove pandemije, iako još uvijek traje, pojedini privrednici već zbrajaju. Šteta od pandemije je velika.

Hrvatski

Iz Njemačke u rodni kraj: Otvorena još jedna tvornica u Žepču

Dosadašnja vrijednost investicije je oko 2 milijuna KM ali će se nastaviti s ulaganjima i novim investiranjima u proširenje proizvodnje.

 

Uz nazočnost velikog broja uzvanika svečano je otvorena kompanija "Marić projekti" i izložbeno-prodajni salon "Ceramix".

Riječ je o investiciji iz dijaspore koja je realizirana tijekom prošle i početkom ove godine a investitor je mladi poduzetnik Marinko Marić koji se odlučio vratiti iz Njemačke i pokrenuti posao u svom rodnom kraju.

Hrvatski

Tvornica u Žepču: Kinezi koji su kupili Grammer planiraju nove investicije u BiH

Kao dio kineske grupacije koja se bavi proizvodnjom dijelova za automobilsku industriju, surađuju s nekim od najvećih svjetskih proizvođača. Neki od njih su VW, Audi, BMW, Škodu, Land Rover, Porsche, dok u BiH trenutno surađuju s Prevent Grupacijom.

 

Kineska firma Ningbo Jifeng postala je prije dvije godine većinski vlasnik njemačkog proizvođača automobilskih dijelova Grammer i to nakon što su dioničari pristali da prodaju svoje dionice, uključujući i bh. obitelj Hastor.

Hrvatski

Općina Žepče jača investicijske kapacitete: Uskoro otvorenje nove poslove zone

Nedavno otvorena PZ Polja površine je 11,2 ha i u 100 postotnom je vlasništvu Općine Žepče.  Općinsko vijeće je donijeli Odluku da u se okviru ove zone otvaraju samo proizvodni pogoni.

Općina Žepče zadnjih godina razvija se u poduzetnički centar na europskoj razini.

Nedavno otvorena poslovna zona Polja stvara dobre pretpostavke za dalji razvoj ove općine.

Hrvatski

Kineski div zaposlit će 100 ljudi u Žepču

Kompanija Jifeng Automotive Interior BH d.o.o. zaposlit će još više od 100 radnika u našoj zemlji. Kompanija je prije nekoliko dana raspisala oglas za 100 šivača za svoju tvornicu u Žepču, a natječaj je otvoren do početka svibnja.

Osim toga, otvoreno je još nekoliko natječaja za druge pozicije u ovoj firmi.

Inače, ova kompanija već neko vrijeme posluje u Žepču.

Firma se bavi izradom unutrašnjih dijelova za automobile, odnosno naslona za glavu i ruke.

Hrvatski

U Žepču počinje implementacija projekta "Rast zajedno sa dijasporom"

Općina Žepče je počela s implementacijom aktivnosti "Rast zajedno sa dijasporom“ koji je odobren u sklopu projekta “Dijaspora za razvoj (D4D)”, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Vlade Švicarske, u partnerstvu sa UNDP BiH i IOM BiH.

Implementaciju ovih aktivnosti provodi Razvojna agencija Žepče u suradnji s općinskim službama.

Hrvatski

StartUp Akademija u Gračanici i Žepču omogućila realizaciju poslovnih ideja

StartUp akademija s fokusom na sticanje modernih poduzetničkih vještina kroz praktični rad uspostavljena je u Gračanici i Žepču zahvaljujući podršci EU i Vlade Njemačke kroz EU ProLocal.

Nedavno uspostavljena StartUp Akademija u Gračanici i Žepču omogućila je polaznicima sticanje korisnih znanja i vještina za uspjeh njihovih poslovnih ideja.

Hrvatski