Čitluk

OPĆINA ČITLUK Za novorođenče do 1000 maraka, za gradnju kuće besplatne dozvole

Ona iznosi 200 maraka na novorođeno dijete, 300 maraka za treće novorođeno dijete u obitelji, 500 maraka za četvrto novorođeno dijete u obitelji, 1000 maraka za peto i više novorođeno dijete u obitelji.

 

Za razliku od Mostara gdje su majke i djeca već godinama zadnja rupa na sviralu, susjedni Čitluk odlučio se na jednokratnu pomoć za novorođenčad. 

Hrvatski

Općina Čitluk prva u HNŽ dobila digitalni katastarski plan vodne infrastrukture

Izrada digitalnog katastarskog plana vodne infrastrukture općine Čitluk završena je i tim povodom Općinu Čitluk jučer je posjetio Marinko Pranjić, ravnatelj Uprave za vode Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ.

 

Općina Čitluk je prva općina u Hercegovačko-neretvanskoj županiji koja ima izrađen ovakav plan, a na jučer održanom sastanku ravnatelj Pranjić i načelnik općine Čitluk Marin Radišić razgovarali su o realiziranom projektu i ostalim sličnim temama.

Hrvatski

DŽIDA d.o.o.: Zauzmite mjesto administrativnog djelatnika u poznatoj domaćoj kompaniji

Džida d.o.o. generalni zastupnik i ovlašteni serviser JUNGHEINRICH-a najkvalitetnijeg njemačkog proizvođača viličara, kao i najstarijeg proizvođača regalne opreme, traži odgovornu i motiviranu osobu za prijem u radni odnos na određeno vrijeme, uz mogućnost prijema u stalni radni odnos.

Administrativni djelatnik

Mjesto rada: Čitluk    

Uvjeti:

- Poznavanje MS Office paketa

Hrvatski

Ovo su planirani razvojni projekti u području gospodarstva, društva i okoliša

U sklopu izrade strategije integriranog razvoja općine Čitluk za razdoblje 2019-2027. godine, u Čitluku je održan sastanak članova Općinskog razvojnog tima (ORT) i voditelja pojedinih sektorskih skupina za izradu nacrta tog strateškog dokumenta općine Čitluk sa zainteresiranim predstavnicima svih općinskih institucija, udruga i privatnog sektora iz Brotnja.

Hrvatski

POVEĆANA POTRAŽNJA ZA CVIJEĆEM: Obitelj u Brotnju proizvede 10.000 krizantema godišnje

Približavanjem blagdana Svih svetih i Dušnog dana, kada se tradicionalno masovno posjećuju groblja, polaže cvijeće, pale svijeće i moli za drage pokojnike, potražnja za svim vrstama cvijeća osjetno se povećava, piše Večernji list BiH.  

 

Cvjetni vrt

 

Hrvatski

Farma koka u Čitluku proizvede dnevno 8.000 jaja

Farma koka “Luburić” proizvede oko osam tisuća visokokvalitetnih konzumnih jaja dnevno, posjeduje 15.000 kokoši, što u uzgoju do onih koji služe za proizvodnju jaja tj. nesilica i, po riječima vlasnika, spada u najveću farmu koka u zapadnoj Hercegovini.  

Farma je smještena u Malom Donjem Ograđeniku u općini Čitluk, a na samom ulazu u objekt dočekao nas je vlasnik ovog uspješnog obiteljskog biznisa Jago Luburić, vrlo zanimljiv sugovornik koji je u ovom poslu već četrnaest godina.

Hrvatski