čapljina

Čapljina završava najveći infrastrukturni poljoprivredni projekt na području grada

Sam projekt podrazumijeva izgradnju vodoopskrbnoga sustava, odnosno sustava navodnjavanja i sustava za odvodnju na području Višićke kasete.

 

U sljedećih nekoliko mjeseci u Čapljini će biti završen projekt vrijedan 5,239.652,32 KM.

Riječ je o jednom od najvećih infrastrukturnih poljoprivrednih projekata na području Čapljine, a koji se realizira u suradnji sa Svjetskom bankom i Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Hrvatski

U Čapljini niče novi dječji vrtić

Pametne ploče, najmodernija igrala, svi najviši standardni učenja, kuhinja prema visokim standardima, dizala, vlastita kotlovnica sa sustavom za grijanje, nova oprema i namještaj..., samo su dio onoga što je urađeno u sklopu rekonstrukcije objekta izgrađenog još osamdesetih godina prošloga stoljeća.

 

I dok se velik broj lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini bori s nedostatkom djece prouzročenim negativnim prirodnim prirastom i velikim brojem odlazaka mladih obitelji, Čapljina radi na projektu izgradnje novog dječjeg vrtića.

Hrvatski

VIDEO Čapljina se planski širi na jug, novo naselje Ada Bad sve privlačnije

Voditelj gradilišta stambeno-poslovnog kompleksa u Pelinama Tomislav Jarak kaže kako je to kompleks od 90 stambenih jedinica, 1.200 kvadrata poslovnih prostora i 46 podzemnih garaža.

 

Čapljina u novom naselju Ada Bad dobiva privlačno i uređeno mjesto za stanovanje, piše caportal.net.

Irena Bakalar Bulum iz Službe prostornog uređenja i graditeljstva Grada Čapljine kaže kako se ide s planskim širenjem grada u smjeru juga.

Hrvatski

Čapljinska tvrtka Adria Hishtil iz Gabele na 5000 m2 gradi novi proizvodni pogon

Kad je projekt Adria Hishtila prezentiran, a riječ je o investiciji mješovitog domaćeg i međunarodnog kapitala, malo je tko vjerovao da će u plastenicima nasred polja posao naći 200-300 zaposlenika (pretežito žena), proširenjem kapaciteta tvrtka se približava toj brojci. Samim proširenjem kapaciteta potreba za ljudskim resursima sve je veća.

 

Čapljinska tvrtka Adria Hishtil iz Gabele u godini pandemije koronavirusa krenula je u novu investiciju.

Na površini od 5000 četvornih metara gradi novi proizvodni pogon.

Hrvatski

VIDEO Grad u Hercegovini dobija novi kvart

Kompleks Duhanske stanice u Čapljini bit će srušen, a na njegovom mjestu niknut će stambeno-poslovni kompleks sa šetnicom i domom za stare i nemoćne.

 

Svi objekti ovog kompleksa objekti u središtu grada uskoro će biti srušeni, a na njihovom mjestu niknut će novi, moderni objekti.

Ljetos je čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić potvrdio kako je Grad prije 9 godina napravio regulacijski plan Duhanska stanica, ali tada vlasnici nisu bili financijski spremni ući u realizaciju toga plana.

Hrvatski

Čapljina: Četiri poduzetnice dobile 40.000 za pokretanje vlastitog biznisa

Novac za pokretanje vlastitog biznisa dobili su Maja Pažin (Salon za njegu kućnih ljubimaca), Marija Limov-Matić (Frizerski salon), Iva Borovac (Kozmetiči salon) i Suzana Vegar (Salon za njegu tijela).

 

Četiri projekta žena-poduzetnica sa područja grada Čapljine podržana su sa ukupno 40.000 KM od strane USAID-a i Grada Čapljine.

Korisnice su jučer potpisale ugovor sa USAID-om i Gradom Čapljina, a tom prilikom su i predstavile svoje projekte novinarima.

Marija Limov-Matić od podrške će otvoriti frizerski salon.

Hrvatski

U Čapljini će graditi stambeni kompleks i tržni centar

Na mjestu sadašnje Tvornice duhana u Čapljini predviđena je rekonstrukcija triju postojećih objekata od koji bi jedan trebao biti stambeno–poslovni, drugi je objekt za javne sadržaje (muzej, galerija, kulturni centar…), a treći je predviđen za starački dom.

 

Središte Čapljine uskoro bi trebalo dobiti potpuno novi izgled.

Umjesto ruševnih zgrada Duhanske stanice, bit će izgrađeni tržni centar, starački dom i stambeni kompleks.

Hrvatski

Grad Čapljina: 180 poljoprivrednika dobit će subvencije za proljetnu sjetvu

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije je, uz aktivnosti predviđene Zakonom o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa i podršci ekonomiji na području HNŽ povećala izdvajanja za poticaje u poljoprivredi.

 

Naime, Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ ta su sredstva povećana za skoro dva puta i iznose 2.000.000 KM.

Ovom raspodjelom Grad Čapljina je dobio 100.000,00 KM.

Hrvatski

Čapljina: Završava se još 150 stanova i 15 poslovnih prostora

Uz već useljenih pet lamela posljednjih mjeseci, trenutačno se završava gradnja stambeno-poslovnih zgrada sa sedam lamela u kojima je na pet katova smješteno 150 stambenih jedinica i 15 poslovnih prostora.

 

Ekspanzija u oblasti stanogradnje jedna je od tema koja u Čapljini privlači pozornost javnosti.

Tome u prilog govori i nekoliko posljednjih godina izgrađenih stambeno-poslovnih zgrada.

Riječ je o gradnji u novom naselju Ada–Bad, piše Večernji list. 

Hrvatski

Čapljinsko poduzeće uspješno posluje i u trećoj generaciji

Priča o Mlinima započela je prije gotovo jednog stoljeća u malom mjestu koje je nekad bilo poznato kao mlinski i trgovački centar. Ovdje je Nikolinin pradjed kupio stari mlin na vodu za mljevenje brašna i započeo posao. Poduzeće je raslo i obitelj je svoju prvu pekaru u Čapljini otvorila devedesetih godina.

 

Nikolina Jovanović izvršna je direktorica Mlini, pekarske tvrtke koja se nalazi u Čapljini, Bosna i Hercegovina.

Mlini je poznat po tradicionalnim slastičarskim proizvodima koji se diljem zemlje prodaju u pekarama Mlini i supermarketima.

Hrvatski