vještine

PRIPREMITE SE: Ovo će biti 10 najtraženijih vještina 2020. godine

Uz veliku potražnju za radnicima s naprednim tehnološkim vještinama, mnoge kompanije ulažu više resursa u regrutiranje, zapošljavanje i njegovanje pravih talenata kako bi ih se zadržalo u globalnoj konkurenciji.

 

To znači da zaposlenici koji su spremni uložiti vrijeme u razvijanje tehnoloških vještina mogu dobiti znatnu prednost nad ostalima, piše CNBC Make It.

Undefined

8 vještina dobrih prodavača s kojima ćete postati uspješniji

Ljudi koji se bave prodajom naporni su vam i antipatični jer govore kao navijeni i pokušavaju vam uvaliti ono što ne želite?

Oni koji su dobri u tom poslu nisu takvi i od njih možete mnogo toga naučiti.

Uvjerenje da su profesionalni prodavači grubi manipulatori malo ćemo preinačiti kad se prisjetimo kojim smo tehnikama u djetinjstvu od roditelja iznuđivali sve što smo u pojedinom trenutku htjeli.

Hrvatski

3 PSIHOLOŠKE VJEŠTINE: Razmišljajte kao šampion

Zamislite da imate manje od 24 sata prije nekog važnog govora pred mnogo ljudi. Vježbali ste svoj govor tisuću puta i u komforu vaše kuće pred ogledalom sve zvuči i izgleda savršeno. Međutim, na generalnoj probi ste zamuckivali, “progutali” nekoliko riječi i zaboravili pola onoga što ste isplanirali da kažete.

Zabrinuti ste da ćete sutradan, pred publikom, “blokirati” i propustiti jedinstvenu priliku.

Što možete uraditi da budete uspješni?

Možete pročitati sve što postoji na internetu o dobrom govoru. 

Hrvatski

Poboljšajte svoje vještine i naučite ovih 13 prečica na tastaturi

Ove prečice na tastaturi nesumnjivo će vam koristiti u radu.

Naravno, sve se to može učiniti i uz pomoć miša, ali zašto ne biste olakšali sebi život i poboljšali svoje vještine?

Niže navedene prečice na računarskoj tastaturi olakšat će vam rad na računaru i uštedjeti vaše vrijeme.

 

F2

 

Jednim pritiskom na ovu tipku lako ćete preimenovati folder i dokument.

 

ALT + F4

 

Hrvatski

TIPS AND TRICKS: Nekoliko korisnih znanja zbog kojih ćete dobiti posao prije svih drugih

Razvijanje profesionalnih znanja i vještina jako je važno ako ste u potrazi za novim poslom. Svaki poslodavac dat će vam prednost pred drugim kandidatima vladate li ovim znanjima.

Nemojte da vas u stjecanju novih znanja spriječe razni izgovori. Potražite online tečajeve koji obično nisu skupi i savladajte dobro ovih nekoliko korisnih i važnih vještina kako biste ih mogli uvrstiti u svoj životopis. 

1. Excel

Hrvatski

Recept za uspješno pregovaranje

Život je pregovaranje. Gotovo svakodnevno u životu pregovaramo, često da i nismo svjesni toga.

Stručnjaci savjetuju uvijek pripremite rezervni plan, a pomoći će i hladnokrvni izgled. Toliko malo znamo o pregovaranju i još manje ulažemo truda u svladavanje ove vještine. Zato stanite na trenutak i razmislite - koliko vremena provodite u pregovaranju? Z

Hrvatski

5 koraka koji vode do fantastično održane prezentacije

Kako ukrasti i zadržati pozornost slušatelja?

Bez obzira na posao kojim se bavite, prezentacijske vještine pomoći će vam da izgradite osobni stil komunikacije, ali i shvatite važnost verbalne i neverbalne komunikacije kao i kako da pobijedite nervozu i tremu. Uvjerljiva prezentacija uvijek mora biti prilagođena publici koja sluša, imati jasan cilj, ali i kroz razne tehnike ispričati vašu 'priču' koja će osvojiti cijeli auditorij. Kako biti siguran i uvjerljiv predavač, saznajte kroz nekoliko praktičnih trikova koje donosimo u nastavku. 

Hrvatski

3 stvari u koje vrijedi investirati za uspješniju karijeru

3 vještine koje će učiniti veliki 'boost' za vašu karijeru

Svi uspješni manageri današnjice znaju da, ako žele uspjeti, moraju investirati vrijeme i pažnju u jednu jako važnu komponentu uspjeha – sebe same. Kako biste bili uspješni na polju u kojem radite, važno je da se brinete o sebi, učite i pazite da ste okruženi ljudima od kojih učite, koji vam mogu biti mentori i inspirirati vas. Upravo zbog toga često preporučuju da stalno radite na razvijanju ove tri vještine.

Hrvatski