ušteda

Božićna ušteda novca je moguća

Čega se prvo sjetite kad čujete riječ prosinac? Većinu vas to razdoblje asocira na Božić, kraj kalendarske godine i – vrtoglavu potrošnju novca.  Živimo u doba konzumerizma i stalne želje za boljim, većim i skupljim poklonima i kvalitetnijom, bogatom i skupljom hranom. To nerijetko rezultira gomilanjem nepotrebnih stvari i zaduživanjem što postaje osobni, financijski i ekološki problem.


1. Unaprijed odredite budžet

Hrvatski

Kako "spasiti novčanik" na ljetovanju 

 

Skupo, skuplje, najskuplje – najčešće se tako o ljetovanjima na obali jadrana priča u medijima. To je vjerojatno i opravdano, ali nije opravdano ne pokušati pronaći način ljetovati na obali, a da nam budžet ne nastrada previše.


1. Planiranje na vrijeme

Cijene smještaja tijekom sezone na hrvatskoj obali zaista mogu biti opterećujuće za budžet. Ako s planiranjem ne počnete na vrijeme, lako vam se može dogoditi da čak i onda kada biste željeli izdvojiti veću svotu novca za luksuz koji priželjkujete čitave godine – jednostavno nema opcija.

Hrvatski

Otkrila jednostavan trik kojim je za 3 godine uštedjela za kupovinu stana

Novozelanđanka Cherry Haovi postala je pravi hit na internetu nakon što je podijelila jednostavan trik kojim je u tri godine uštedjela novac za novi stan, a svoj ‘recept’ otkrila je u jednoj grupi na Facebooku, gdje je mnoge oduševila svojim načinom štednje.

 

Ona je još 2015. godine kupila novi stan u Oklandu nakon što je za njega štedjela samo tri godine. Time je ujedno i izbjegla da se za kupovinu stana zadužuje kod banaka, s kamatom i dugim rokom otplate.

Undefined

Kako možete uštedjeti i do 500 KM na potrošnji vode?

Znate li koliko vode nesvjesno trošimo? Niti približno?

Evo jednog tipičnog dana prosječnog stanovnika BiH. Ustanete iz kreveta, slijedi tuširanje, kuhanje kave i odlazak na posao. Nakon posla, slijedi pranje suđa koje je ostalo od jutra ili od prošlog dana, zalijevanje vrta (ako ga imate) i na kraju radnog dana, počastite se duuuuugom kupkom ili tuširanjem.

Undefined