razgovor za posao

Sva trik-pitanja na intervjuu za posao imaju prave odgovore

Psihološko testiranje za posao može trajati od dva i pol do tri sata, a razgovor kandidata s psihologom oko sat vremena, kaže psihologinja Martina Trboglav. Nakon što ste poslali tridesetak molbi na koje većina poslodavaca nije ni odgovorila, poziv na testiranje probudio je nadu, no kad se pred vama nađe opširan test osobnosti i inteligencije te najava da ćete nakon toga proći i procjenu kod psihologa, počinje - stres. 

 

Undefined

Četiri ‘hrabra pitanja’ koja bi trebali svi postaviti na razgovoru za posao, ali većina to ne učini

Ključ za dobivanje posla nakon intervjua nije samo davanje pravih odgovora – morate postaviti i prava pitanja.

 

Ata Tarki je osnivač i izvršni direktor ECA Partners-a, kompanije za zapošljavanje. Autor je i knjige ‘Evidence-Based Recruiting’ (Regrutiranje temeljeno na dokazima), a za CNBC Make It je naveo ključna pitanja koja bi kandidat trebalo da postavi na razgovoru za posao.

Undefined

Šef otkrio najbolji odgovor koji je ikad dobio na pitanje ‘Reci mi nešto o sebi’

“Recite mi nešto o sebi”, jedno je od najčešćih pitanja koja poslodavci postavljaju potencijalnim kandidatima tijekom razgovora za posao.

 

CEO velike svjetske firme koji je održao hiljade razgovora za posao u posljednjih 20 godina Gary Burnison za cnbc.com otkrio je koji je najbolji odgovor koji je ikad čuo na to pitanje: “Popela sam se na najvišu planinu na svakom kontinentu, uključujući Mt. Everest.”

Undefined

7 znakova da vas osoba koja vas intervjuira želi zaposliti

Postoje određeni znakovi koji ukazuju na želju poslodavca da upravo vas angažira za posao.

 

Svatko tko je u nadi za zaposlenjem obavljao razgovore za posao zna koliko naporni i napeti isti znaju biti.

Ipak, postoje određeni znakovi koji ukazuju na želju poslodavca da upravo vas angažira za posao.

Kako ne biste morali danima ili tjednima razmišljati o tome kako je prošao vaš ragovor za posao, obratite pažnju na nekoliko čimbenika tijekom samog razgovora.

 

Undefined

Svjetski HR stručnjak: U dvadeset godina, ovo je najbolji odgovor na upit „Recite nam nešto o sebi“

Gary Burnison je direktor kompanije Korn Ferry, globalne konzultantske kuće koja kompanijama pomaže da odaberu i zaposle najbolje kandidate. Burnison je i autor best-sellera “Lose the Resume, Land the Job,” a za mrežu CNBC opisao je svoje iskustvo kada je u pitanju provođenje intervjua s kandidatima za posao i rekao koji ga je odgovor na uobičajeno pitanje „Recite nam nešto o sebi“ najviše dojmio u njegovom dvadesetogodišnjem iskustvu.

“Recite nam nešto o sebi” je pitanje koje nećete moći izbjeći ni na jednom intervjuu za posao.

Undefined

VIDEO: Što najjače tvrtke žele saznati u razgovoru za posao

Prijavljivanje za posao u nekim od najboljih svjetskih tvrtki, poput Googlea i Salesforcea, može biti jako izazovno.

Business Insider sastavio je popis najučestalijih pitanja koje neke od najboljih tvrtki postavljaju potencijalnim podnositeljima zahtjeva.

Od Facebooka, Bain & Company pa do Googlea....

 

Više u videu:

Undefined

RAZGOVOR ZA POSAO: Odgovori na 5 najtežih pitanja za milenijalce

Pripreme za razgovor za posao mogu biti stresne za milenijsku generaciju, ali ne moraju. Razgovor će biti lakši ako se unaprijed pripremite za teška pitanja. Iako nema načina da unaprijed saznate što će vas pitati, vjerojatno će to biti nekad od ovih teških, ali uobičajenih pitanja na razgovorima za posao...

 

Recite mi nešto o sebi.

 

Obično se koristi na početku razgovora. Može biti teško za odgovoriti jer je teško odlučiti što pokriti u kratkom uvodu u razgovor.

Hrvatski

Sedam savjeta za uspješno vođenje razgovora za posao

Razgovor za posao ne predstavlja izazov samo kandidatima, već i onima na drugoj strani - osobama koje vode intervju i odlučuju o zapošljavanju. Nina Hadžić, Senior HR Specialist u agenciji Posao.ba nam donosi 7 savjeta za poslodavce i HR menadžere. Često se javljaju savjeti kako se pripremiti za intervju ako tražite posao, ali ne i ako ga nudite. Evo nekoliko savjeta.

Hrvatski