posao iz snova

Postavite si ova 4 pitanja i saznajte koji posao vas može usrećiti

Business Insider prenosi ova četiri pitanja, koja bi si svatko, smatraju stručnjaci, tko je u potrazi za karijerom koja će ga ispuniti, trebao postaviti prije nego što se upusti u posao zbog kojega će ostati iscrpljen i nezadovoljan.

 

Koje su vaše snage?

Jedna od želja gotovo svakog čovjeka na svijetu je da u životu spoji ugodno s korisnim i da ima mogućnost raditi ono što voli.

Undefined

Šest koraka do posla o kojem sanjate

Želite li otkriti svoje idealno zanimanje, napravite profesionalnu orijentaciju, a za početak napravite samoprocjenu vlastitih vrijednosti, interesa i sposobnosti i upoznajte sami sebe.

 

1. Ispitajte svoje vrijednosti – jasan i iskren uvid u vlastite vrijednosti omogućit će vam bolji izbor zanimanja i konačnog posla. Zapitajte se što u stvari želite od svoje karijere. Dobru plaću? Izazovan posao? Mogućnost napredovanja i dodatnog obrazovanja? Dodatno zdravstveno ili mirovinsko osiguranje? Stabilnu i sigurnu tvrtku?

Undefined

Tri mita o poslu iz snova

Svatko od nas ima jedan dragocjeni život, a polovicu toga života provodimo na poslu. I upravo zbog toga svi želimo pronaći posao iz snova. Međutim, mnogi od nas znaju kako je teško artikulirati što bi to zapravo bio naš “posao iz snova” te da ga je još teže pronaći.

 

A u tom procesu često nas ograničavaju i lažni obrasci. Kako bismo se mogli uistinu posvetiti potrazi za poslom iz snova, prvo moramo odbaciti ustaljene mitove.

Undefined

Šest savjeta kako dobiti posao iz snova

Iako je uvijek dobro imati posao (i plaću), on nas ne mora nužno ispunjavati zadovoljstvom u smislu karijere, a da ne spominjemo životno zadovoljstvo. Ali kako premostiti taj jaz?

Razmotrite ovih šest koraka za pronalazak posla koji će vas učiniti zadovoljnijim pa čak – usudimo li se to reći – za pronalazak posla svojih snova, koje predlaže Investopedia.

Undefined

3 poslovna modela o kojima naše bake i djedovi nisu mogli ni sanjati

Ako je ikada bilo moguće raditi ono što voliš i živjeti od onoga što radiš, onda je to danas. 

PREUZETO SA: http://teatime.com.hr

Ta rečenica je bila glavna pretpostavka s kojom sam pokrenula TeaTime – da je moguće živjeti od onoga što voliš.

Bez te pretpostavke se vjerojatno nikada ne bih usudila testirati je li moguće biti inženjerka-konzultantica-trenerica. Istovremeno.

Undefined

PRONAĐI IDEALNI POSAO ZA SEBE: Točka preklapanja tvojih talenata

...Očito je to priča naše generacije. Želimo mijenjati svijet. Ali ne znamo od kuda početi…

 

Tako nekako je glasila rečenica u jednom od prvih tekstova na TeaTimeu. Danas ne bih rekla da je to priča generacije.

Više mi se čini da je to priča jednog životnog perioda. Onog između diplome i karijere koju si izgradio baš po svojoj mjeri.

Već u tom prvom tekstu sam spomenula neke alate i strategije pomoću kojih sam pokušala doći do odgovora na pitanje: što trebam raditi i koji je smisao? 

Undefined

Ovaj test otkrit će vam zašto još uvijek niste ostvarili ono što želite

Mnogi se pitaju kako ostvariti svoje snove, a razloge traže svuda, osim u sebi samima. Često se pitamo što je to što dijeli uspješne od neuspješnih ljudi? Je li to razina obrazovanja? Je li to poznavanje utjecajnih ljudi ili je to možda urođena karakteristika?

Potvrdni odgovori na gore navedena pitanja samo su djelomično zaslužni za nečiji uspjeh.

Odlike uspješnih ljudi

Promatrajući uspješne ljude možete primijetiti kako ih krase slijedeće karakteristike:

Undefined

5 koraka do posla iz snova. Evo kako pokrenuti biznis iz strasti

Sigurno ste čuli Konfucijevu misao: “Radi ono što voliš i niti jednoga dana više nećeš raditi.” Iako je za moj ukus ta izjava ipak malo pretjerana, vrlo je važno raditi ono što voliš. A što kad bi ste mogli zaraditi radeći nešto što je vaša istinska strast?

Internet je poprilično izmijenio poslovni svijet, i ljudima je danas lakše nego ikad pokrenuti vlastiti biznis.

Undefined