EKOLOGIJA OD PONEDJELJKA
ZEOS EKO-SISTEM: Nastavak uspješne ekološke akcije "Staro za novo s popustom"
Manager.ba/zeos eko-sistem Ekologija 14 travnja, 2020
Izvor fotografije:
ZEOS EKO-SISTEM

Prvobitni cilj koji su ova dva partnera postavila kada su krenuli u realizaciju ove akcije je bio 1.000 aparata, ali je na kraju akcija premašila sva očekivanja, te je cilj nadmašen za nevjerojatnih 78,9%.

 

Nakon uspješnih prošlogodišnjih rezultata zajedničke ekološke akcije „Staro za novo s popustom“ koju su proveli Gorenje Commerce d.o.o. u svojim maloprodajnim objektima „Gorenje STUDIO“ u suradnji sa ovlaštenim sistem operaterom ZEOS eko-sistem d.o.o., najavljen je nastavak ove akcije i u ovoj godini.

Prošle godine ove dvije kompanije su u sklopu ove akcije, nudeći popust za predaju starog aparata prilikom kupovine novog Gorenje aparata, prikupili i reciklirali 1.789 starih velikih kućanskih aparata ili 107.033 kg električne i elektronske opreme u Bosni i Hercegovini.

Prvobitni cilj koji su ova dva partnera postavila kada su krenuli u realizaciju ove akcije je bio 1.000 aparata, ali je na kraju akcija premašila sva očekivanja, te je cilj nadmašen za nevjerojatnih 78,9%.

Vođeni ovim rezultatom iz prve godine akcije koju su sprovodile ove dvije kompanije su dogovorile nastavak ove uspješne akcije i u 2020/2021 godini. 

Noviteti za ovogodišnju akciju su da će Gorenje u svojim vlastitim maloprodajama Gorenje STUDIJIMA davati jedinstven popust za predaju starog aparata prilikom kupovine novog aparata od 5%, dok je prošle godine popust zavisio od energetskog razreda novog aparata i iznosio 3% za aparate do energetskog razreda A+++, i 5% za aparate preko ovog energetskog razreda.

Također, novitet je da se akcija proširuje na dodatne dvije grupe aparata, tako da će pored ranije obuhvaćenih frižidera, zamrzivača, mašina za pranje i sušenje rublja, štednjaka i mašina za pranje posuđa, dodatno akcija biti proširena na pećnice i klima uređaje.

Za razliku od prošle godine gdje su kupci bili ograničeni da akcija važi isključivo za zamjenu i predaju starog aparata iste vrste npr. stari frižider za kupovinu novog frižidera, od ove godine moguće je mijenjati različite aparate obuhvaćene akcijom npr. staru mašinu za pranje veša za novi frižider. 

Kupce podsjećamo da je moguće mijenjati stari aparat bilo koje robne marke, za kupovinu novog aparata Gorenje robne marke.

Nastavak akcije je od ponedjeljak, 13.april u svim Gorenje STUDIJIMA u Sarajevu (Dolac Malta), Tuzli (Slatina), Banja Luci (TC Rudi Čajavec), Zenici (BC Aksa) i Mostaru (Rodoč). Ova akcija je planirana da traje godinu dana, odnosno do 13. aprila 2021. godine.

Gorenje i ZEOS eko-sistem su pored ove akcije svim građanima ovih gradova omogućili da u specijalnim zelenim stalažama unutar maloprodajnih objekata Gorenje STUDIO besplatno odlože i predaju na sigurno zbrinjavanje sitnu električnu i elektronsku opremu (baterije, sijalice, mali električni uređaji, mobiteli i sl.). 

Detaljno o akciji i uvjetima korištenja pročitajte ovdje: https://www.gorenje.ba/prodaja/akcije/eko-akcija-staro-za-novo

Tagovi:
O Autoru
Manager.ba/zeos eko-sistem