ARHITEKTURA I DIZAJN
ZAJEDNIČKA TERASA NA KROVU ZGRADE? Donosimo 10 ideja
manager.ba/dizajndoma.hr Lifestyle 26 veljače, 2021
Izvor fotografije:
dizajndoma.hr

Ako imate stan u centru grada, sa krovnom terasom, zaista imate nešto spektakularno!

 

Terase na krovovima zgrada nešto su što se ne susreće toliko često i zato su pravi izazov za dizajnere eksterijera. Uređivanje njih je pravo zadovoljstvo jer se u užurbanom urbanom okruženju stvara mali osobni kutak, okružen zelenilom. 

 

 

 

Krovne terase različitih stilova koje vam danas predstavljamo mogu poslužiti kao inspiracija za stvaranje sličnog okruženja u dostupnom prostoru, kreiranom u najpopularnijim stilovima, od modernih, rustikalnih, minimalističkih, ekstravagantnih do industrijskih. 

 

 

 

Dizajnirane kako bi svakom članu zajednice pružile ugodne trenutke opuštanja i priliku za bijeg od užurbanog modernog života, ove su terase zaista fantastične. Oni lako mogu poslužiti kao idealna mjesta za romantične večere uz svijeće, pri čemu će svjetlost velikog grada stvoriti nestvarnu atmosferu na sve strane.

 

 

 

Klasična varijanta krovnih terasa uključuje ugradnju drvenih podova, od kojih je većina daska ili brodski pod, s dodatkom modernog vrtnog namještaja. Uz odgovarajuće jastuke, prostirke, nadstrešnice i elemente za sjedenje s pletarom moguće je stvoriti karizmatično okruženje.

 

 

 

A kako bi cijeli prostor bio nevjerojatan, oni su nezamjenjivi u mnogim skladno kombiniranim biljnim vrstama. Vodene palme, puzavci, različite vrste kaktusa i četinjača svakako su dobrodošli jer ispunjavaju svježinu čitav okoliš.

 

 

O Autoru
manager.ba/dizajndoma.hr