ARHITEKTURA I DIZAJN
Za dom kao iz bajke: Ovo su “sretne” boje za 2020!
Manager.ba/dominfo.ba Lifestyle 10 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
dominfo.ba

Svjetski priznati dizajneri interijera smatraju da će ove boje biti hit u 2020.

 

 

Svakodnevno čitamo savjete kako da godinu pred nama učinimo što boljom, sretnijom, bogatijom i zdravijom, a ako niste znali u tome vam mogu pomoći i određene boje…

Kako su svjetski priznati dizajneri enterijera najavili, najpopularnija boja za 2020, kad je riječ o uređenju doma, nosi misteriozan naziv –   “prva svjetlost” (First Light).

Zapravo, riječ je o nježnoj nijansi puder roze, a preporuka je da njome obojite zidove. Kako će to utjecati na vaš život? Donijet će vam sreću i napredak, vjeruje Hana Jo, menadžerica za boje i dizajn u kompaniji “Benjamin Moore & Co.”
 

 

“Pantone”, američka kompanija sa sjedištem u Nju New Jerseyu koja je patentirala “Pantone koloritni sistem” (Pantone Matching System) najavila je plavu za “sretnu boju” u 2020. Osim što umiruje i otklanja stres, ova nijansa bi trebalo da kod vas pospješi koncentraciju i izoštri um.

Osim nje, preporuka je i da u svom domu ne izostavite bijelu, a kombinacije ove dvije boje se posebno preporučuje.

Prema nekim vjerovanjima, plavo-bijela donosi prosperitet i, pretpostavljate što – sreću… Dizajneri preporučuju bijeli namještaj i detalje u plavoj – jastučiće, vaze, okvirove, tepihe, zavjese…

 

Trebalo bi svakako da pripazite da ne pretjerate u upotrebi ovih boja – previše bijele asocira na bolničku atmosferu, dok će previše plave “zatvoriti” prostorije i učiniti vaš dom manjim nego što jeste.

O Autoru
Manager.ba/dominfo.ba
Video
VIDEO
Maja Miljević: 8 koraka do uspješnog početka biznisa
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana