SAVJETI
Top 4 poklona za poslovne partnere
manager.ba/avokado.rs Poslovni savjeti 27 travnja, 2022
Izvor fotografije:
pexels.com

Želite da obradujete poslovne partnere ili im se na neki način zahvalite?
Možda se stvorila prilika da im čestitate na novom uspjehu ili zajedno proslavite dugogodišnju saradnju?


Koji god da je povod koji vas je naveo na razmišljanje o poklonu za korporativne partnere, važno je da ovom prilikom dobro promislite i odaberete dar koji odgovara prlici, vrsti vaše saradnje i predstavlja svojevrsnu zahvalnicu. 

Dok za najboljeg prijatelja, partnera ili člana porodice poklone možemo da odaberemo sa lakoćom, korporativni pokloni za poslovne partnere nisu tako jednostavan zadatak čak ni za one najkreativnije. 

Ako se pitate koji su to pokloni najbolji za vaše saradnike, kako da ih na adekvatan način obradujete i zahvalte im se kroz darivanje, nastavite da čitate naš tekst i pronađite ideje za top 4 poklona za biznis partnere!

Kakvi treba da budu pokloni za poslovne partenere?  

Kao što smo već pomenuli, nije isto da li birate poklon za prijatelja ili poslovnog partnera. Prije svega, poklon za partnersku kompaniju ili jednog saradnika treba da odiše elegancijom i određenom dozom ozbirljnosti. Sa druge strane, darovi za prijatelje mogu biti najrazličitije sitnice i lični darovi od srca, pa ih je na neki način lakše odabrati. 

Pokloni koje darujete poslovnim partnerima treba da budu korisni, praktični i kvalitetni. Na taj način šaljete određenu poruku i postižete pun pogodak, ne izlazeći iz granica profesionalnosti. 

Kvalitetnim poklon saradniku na neki način saopštavate da ga poštujete i cijenite što ste zajedno postigli brojne uspjehe ili tek nameravate da ih postignete. 

Pomenućemo da je veoma važno da ne preterate sa previše skupim poklonima jer oni mogu izazvati sumnju kod druge osobe i otvoriti različita pitanja. Da biste ispunili sve napisano, za odabir poklona je važna kreativnost, pa vam dajemo neke od univerzalnih i sjajnih poklona za biznis partnere. 

#1 Slatki poklon - uvijek dobra ideja za darivanje
Čokoladne praline najrazličitijih ukusa upakovane u premium pakovanje sjajna su opcija za darivanje poslovnog partnera. Kako biste ih zaista iznenadili, možete poručiti ovakav slatki poklon i dostaviti na njihovu adresu uz personalizovanu čestitku sa nekoliko riječi zahvalnosti ili čestitanja. 

Osim pralina koje odišu elegancijom, sjajan izbor su gotovo svi slatkiši koji mogu da traju duže i kreirani su od kvalitetnih sastojaka, upakovani u različita premium pakovanja. Tako vaše saradnike možete obradovati dražejama, brauni keksićima ili čokoladama jedinstvenog ukusa. 

#2 Poklonite im jedan od vaših proizvoda
Bilo da se bavite proizvodnjom robe široke potrošnje, ručno pravite određene prehrambene proizvode ili ste dizajner garderobe, nema boljeg poklona za saradnika od vašeg proizvoda, posebno ako ste sarađivali prilikom njegove izrade i kreiranja. 

Naravno, idealna opcija je da mu taj proizvod darujete prije nego što ugleda svjetlost dana, odnosno premijeru, te mu na taj način ukažete čast. Prilikom odabira ovakvog poklona obratite pažnju na pakovanje koje treba da odiše elegancijom, ali i bude svedeno, kako dolikuje ovoj prilici. 

#3 Poklon korpe - kombinacija različitih proizvoda za ceo kolektiv
Poklon korpe koje sadrže različite vrste slatkiša, flaše luksuznih pića, ali i priveske za ključeve, hemijske i druge sitnice neophodne poslovnim ljudima, sjajan su izbor za vaše saradnike. 

Osim što su proizvodi unutar korpi zaista korisni i upotrebljivi ne samo za jednu osobu, već za kolektiv, oni su takođe i veoma primamljivog izgleda, koji je kao što smo već pomenuli veoma važan u korporativnom svijetu. 

Izuzev poklon korpi koje možete kupiti na mjestima specijalizovanim za njihovu izradu, ovdje možete pokazati i kreativnost, te samostalno napuniti poklon korpu ili gajbicu sa luksuznim darovima. Na internetu ćete naći brojne ideje za pakovanje i kreiranje ovakvog poklona, pa vam neće biti teško da oduševite saradnike na sjajan način. 

#4 Notes i hemijska - klasičan poklon za poslovne partnere
Notes i hemijska olovka uvek su potrebni i odličan su izbor za neobavezno darivanje poslovnih partnera za prilike kao što je Nova godina ili drugi praznik. Obratite pažnju na kvalitet ovih proizvoda, a ukoliko to želite, možete im pokloniti notes i hemijsku sa vašim logoom ili kombinacijom vašeg i njegovog logoa, kao svojevrsno obilježavanje saradnje. 

Prilikom odabira notesa i hemijske obratite pažnju na praktičnost, dizajn i kvalitet, budući da time ostavljate lični pečat. 

Iskažite kreativnost i dajte poklonima lični pečat
Za kraj ćemo dodati da ne zaboravite svakom poklonu da date lični pečat, ali i da u ovom segmentu zadržite umjerenost. Uz poklon koji stiže na adresu kompanije ili ga lično uručujete, dodajte poruku u kojoj ćete u par riječi ili rečenica istaći na jednostavan način čestitke, zahvalnost ili želje za daljom saradnjom.

Takođe, uvijek u paket možete uključiti i vaš reklamni materijal, nekoliko flajera sa novim programom, novi katalog proizvoda ili drugo. Pazite da se poklon ne pretvori u pokretnu reklamu, te ubacite svega nekoliko materijala za koje mislite da su najadekvatniji. 

Nadamo se da ste u našem tekstu pronašli ideje za darivanje poslovnih partnera te da ste sada spremni da kreirate jedinstven poklon za praznik, proslavu dogogodišnje saradnje ili obilježavanje novih poslovnih poduhvata!


 

 

O Autoru
manager.ba/avokado.rs