VIKTOR ORBAN
TO SU DEMOGRAFSKE MJERE: Orban najavio kredit za sklapanje braka i otpis duga nakon trećeg djeteta
Manager.ba/dnevno.hr Pozitivna politička ekonomija 24 veljače, 2020
Izvor fotografije:
Fb page: Viktor Orban

Mađarski premijer Viktor Orban najavio je niz povlastica za obitelji kako bi potaknuo demografski rast, istodobno oštro kritiziravši proimigrantsku politiku EU-a i mađarske oporbe, piše Reuters.

 

Nove mjere uključuju veći zajam za obitelji s najmanje dvoje djece kako bi im se pomoglo da kupe vlastiti dom, zatim subvencije za kupnju automobila i oslobađanje od poreza za žene koje podižu najmanje četvero djece.

Žene mlađe od 40 godina koje sklope prvi brak mogu dobiti zajam 36.000 eura, trećina zajma bit će oproštena kada se rodi drugo dijete, a čitav otpisan nakon rođenja trećeg!

Za mađarsku oporbu je rekao da su „šaka proimigrantskih političara koje na respiratoru održavaju George Soros i birokrati Europske unije“.

„Sve manje i manje djece rađa se u Europi. Zapad misli da je imigracija odgovor na tu prijetnju. Svako dijete koje nedostaje trebalo bi nadomjestiti drugim koje stiže (s istoka) i tada će brojevi biti u redu“, rekao je Orban poručivši: „Nama ne trebaju brojevi. Trebaju nam mađarska djeca“.

Tagovi:
O Autoru
Manager.ba/dnevno.hr