POKRENI KARIJERU
MIRJANA JUKIĆ: Ekonomija plus muzika - I Beethoven može u IT sektor
manager.ba/prointer.ba Karijera 26 kolovoza, 2020
Izvor fotografije:
prointer.ba

Najviše voli da svira klasiku, a naročio Beethovena, koji je svakodnevno na repertoaru. A kako da Beethoven nađe svoje mjesto u Prointeru? Pa, ima tu mnogo toga zajedničkog, tvrdi Mirjana Jukić, marketing menadžer u toj kompaniji. I nema razloga da joj ne vjerujete, jer se i u muziku i u marketing dobro razumije. 

 

PROČITAJTE VIŠE: BORIS VAŠKO: Ekonomista sa IT potpisom - Prava kombinacija za uspjeh


Tek kad sam upisala ekonomiju i otkrila marketing, shvatila sam da se umjetnost i brojevi mogu spojiti“, priča Mirjana kroz osmijeh i otkriva još ponešto što možda zvuči nespojivo. 

Paraleleno sam završila gimnaziju i muzičku školu. Umjetnost mi je uvijek bila bliska, ali mi je omiljeni predmet bio matematika. I zato sam se dvoumila oko toga šta da upišem i na kraju se odlučila za ekonomiju.

Kad sam vidjela koliko kreativnosti, ali i egzaktne nauke ima u marketingu, znala sam da nisam pogriješila“, kaže Mirjana. 

 

 

Objašnjava da marketing, u stvari, odlično spaja brojke, podatke i istraživanja sa jedne strane i inovativnost i umjetnost sa druge i da bi to svima koji se nađu u dilemi kako da usmjere svoje talente moglo da bude preporuka. 

E, sad, sve to treba spojiti i sa informacionim tehnologijama, ali Mirjana ne odustaje i tvrdi da je i to spojivo.

IT sektor je nepredvidiv, brzo raste i brzo se mijenja, a sve to mora pratiti i pristup marketingu. Zato je u tom poslu neophodna svježina, inovativnost u svakom segmentu, brza reakcija i korak koji ne smije da zaostaje“, kaže Mirjana i dodaje da joj je prethodno iskustvo u jednoj marketinškoj agenciji dosta pomoglo.

Pomaže i to što u Prointeru ima dobar tim koji čine uglavnom mladi ljudi, spremni na promjene i izazove.

Sve što sam prethodno naučila pomoglo je da sagledam i marketinške potrebe kompanije, a naša ekipa, dinamika rada i komunikacija, dozvoljavaju mi da budem kreativna, ali i da svakog dana saznam nešto novo“, kaže Mirjana koja, uz Betovena u Prointeru i obratno, stiže još ponešto. Da ode na koncert, pozorišnu predstavu i na neka stara druženja. I, naravno, da svaki dan sjedne za klavir.       
 

O Autoru
manager.ba/prointer.ba