ARHITEKTURA I DIZAJN
Luksuzne drvene kuće u srcu Austrije koje će vas oduševiti!
Manager.ba/dominfo.ba Lifestyle 17 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
dominfo.ba

Prikladno nazvani „Tree suites“ apartmani predstavljaju dio nove ponude hotela s čak 7 zvjezdica, a osmišljeni su tako da pružaju gostima hotela jedinstveno i nezaboravno iskustvo boravka u prirodi!

 

Tim arhitekata iz milanskog studija Petera Pinchlera objavio je slike svog najnovijeg projekta koji se smjestio u blizini malenog austrijskog grada – Kitzbühel.

Prikladno nazvani „Tree suites“ apartmani predstavljaju dio nove ponude hotela s čak 7 zvjezdica, a osmišljeni su tako da pružaju gostima hotela jedinstveno i nezaboravno iskustvo boravka u prirodi!

S obzirom na to da se apartmani nalaze na velikim visinama, gosti pristupaju svojim smještajnim jedinicama staklenim liftom koji vodi direktno do apartmana.

Veličine apartmana variraju od 60 m2 do 80 m2, a sastoje se od prostrane spavaće sobe i kupaonice. 

Spavaću sobu krasi stakleni zid koji se otvara prema balkonu i koji pruža prekrasan pogled na alpske planine, ali i na krošnje koje okružuju apartmane.

One smještajne jedinice veće kvadrature opremljene su luksuznim dnevnim boravkom i saunom.

Prilikom rada na projektu, jedan od glavnih ciljeva ovog kreativnog arhitektonskog tima bio je stvoriti mjesto koje će spajati čovjeka i prirodu.

Imajući to u vidu, odlučili su se na korištenje prirodnih materijala koji su tipični za područje u kojemu je projekt na koncu i stvoren.

Tako ove veličanstvene smještajne jedinice krase tipični austrijski krovni nagibi koji evociraju poetičnu sliku kuća i svakako doprinose autentičnom osjećaju boravka u prirodi, čak i unutar samih apartmana.

U suvremenoj reinterpretaciji starih građevina arhitekti su primijenili drveni egzoskelet koji okružuje cijelu zgradu. 

Ta struktura sastoji se od dva sloja; prvi sloj, koji je stvoren zbog funkcionalnosti same strukture i drugi, izrađen od presječenih drvenih konstrukcija, koji filtrira svjetlost ali i osigurava privatnost gostiju. 

Tijekom dana, svjetlost će se filtrirati prema van i tako stvarati igru svjetla i sjene, dok će noću ove prekrasne građevine doslovno blistati usred guste šume.

Uloga drva je u ovom projektu dvostruka; osim što podržava lokalni i održivi razvoj, pruža topao i ugodan osjećaj unutar prostora.

O Autoru
Manager.ba/dominfo.ba