ARHITEKTURA I DIZAJN
Kako napraviti savršenu vikendicu od 16 kvadrata (DETALJAN PLAN)
Manager.ba/kucastil.rs Lifestyle 24 travnja, 2020
Izvor fotografije:
kucastil.rs

Danas objavljujemo novu ideju kako da kvalitetno i kreativno ispunite vrijeme u kućnoj izolaciji. Ako posjedujete komad zemlje u prirodi, sada je idealan trenutak da isplanirate gradnju savršene vikendice i zato vam pružamo detaljan plan moderne drvene kućice od svega 16 kvadrata.

 

Izvanredne okolnosti podsjetile su nas na to koliko nam je dragocjen vanjski prostor, a naročito ako je lijepo i funkcionalno uređen.

Ako ste oduvijek sanjali o idiličnom utočištu na obali rijeke, jezera ili na planini, ova mala i moderna brvnara bit će odlično rješenje.

 

Kuća je dizajnirana za ljubitelje prirode kojima je blizak dodir s prirodnim okruženjem visoko na listi prioriteta.

Idealna je za placeve malih dimenzija jer se prostire svega 3,62 metra u širinu i 5,37 u dužinu, a zahvaljujući malom volumenu i jednostavnoj formi, troškovi izgradnje su također svedeni na minimum.

 

 

Brvnaru karakterizira pravokutna forma s upečatljivim jednovodnim krovom. Velike staklene površine koje se pružaju celom prednjom fasadom dodatno doprinose atraktivnosti spoljašnjeg izgleda, ali i omogućavaju prijatniji boravak unutar kuće.

Korisna površina brvnare je nepunih 16 kvadrata, međutim, zahvaljujući dobroj povezanosti sa vanjskim okruženjem, stječe se utisak da je unutrašnji prostor znatno veći.

 

 

Usprkos skromnoj veličini kuće, prostor je organiziran na veoma funkcionalan način: Mala dnevna soba u prizemlju može se pretvoriti u spavaću tijekom noći. Dodatan prostor za spavanje predviđen je na galeriji iznad dnevne sobe. Desno od ulaza nalaze se čajna kuhinja i prostor za odlaganje stvari, dok se s druge strane nalazi kupatilo.

 

 

 

OSNOVNI PODACI

 

Površina kuće 19,44 m²

Korisna unutrašnja površina 15,67 m²

Visina kuće 5,6 m

Zapremina kuće 80 m³

Površina krova 23,73 m²

 

PRIZEMLJE

 

Dnevna soba 12,29 m²

Kupatilo 2,42 m²

Ukupna površina 14,71 m²

 

 

 

MEZANIN

 

Soba 0,96 m²

 

                            

Tagovi:
O Autoru
Manager.ba/kucastil.rs
Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb