ARHITEKTURA I DIZAJN
Kako do savršenog ugođaja na malom balkonu
manager.ba/dominfo.ba Lifestyle 18 rujna, 2020
Izvor fotografije:
dominfo.ba

Ako ste i vi vlasnik jednog takvog prostora, i želite lijep i ugodan ambijent uređen u boemskom stilu, evo nekoliko savjeta kako da ga postignete.

 

Internet je preplavljen fotografijama malih ali bajkovito uređenih balkona i terasa koje ljeto u gradu čine znatno podnošljivijim.

Ako ste i vi vlasnik jednog takvog prostora, i želite lijep i ugodan ambijent uređen u boemskom stilu, evo nekoliko savjeta kako da ga postignete.

 

Tekstili, prije svega

Dakle, prvo i osnovno, bez obzira na veličinu balkona potrebni su tekstilni elementi.

Jastučići za stolice ili klupice, staza ili mali tepih za pod, pa čak i improvizirani baldahin stvorit će ugodan i udoban ugođaj.
 

 

Ako želite ambijent boemskog stila koristite odvažne motive i šarene obrasce.

 

 

Svijeće i rasvjeta

Lampice (poslužit će čak i novogodišnje), solarne svjetiljke, lampe, svijeće… što više rasvjetnih tijela za što romantičniju atmosferu.

 

 

 

Biljke i cvijeće

Ako želite provoditi vrijeme na malom balkonu nećete imati mjesta za mnoštvo saksija, ali poneka je obavezna. Također, savjetujemo upotrebu visećih saksija ili onih koje možete zakačiti na ogradu balkona.

 

 

 

 

Bambusova trska za veću privatnost

Bolje i ugodnije ćete se osjećati ako imate više privatnosti. Paneli ili role bambusove trske mogu stvoriti ogradu i biti korišteni kako bi privatan prostor ostao privatan.
 

 

 

O Autoru
manager.ba/dominfo.ba