ARHITEKTURA I DIZAJN
Hotel s veličanstvenim pogledom idealan za ljubitelje zime
Manager.ba/dominfo.ba Lifestyle 07 veljače, 2020
Izvor fotografije:
dominfo.ba

Iglu je ciljano kreiran s krovom od posebnog stakla kako biste mogli uživati u spektakularnom prizoru, kojeg čini aurori borealis zajedno sa milijunima sjajnih zvijezda

 

Trenutno se nalazimo u vremenu u kojem je gotovo pa nemoguće ne sanjariti o dalekim putovanjima, pogotovo kada nam budno oko Instagrama nudi brojne čarobne zemlje kao na dlanu.

Tako se na našem popisu nalaze brojna mjesta koja bi voljeli posjetiti, a nerijetko na naš odabir utiče i sam smještaj, koji je iz godine u godinu sve inovativniji i zanimljiviji.

 

 

Upravo to potvrđuje i iglu selo u Kakslauttanenu u Finskoj kojem nije dugo trebalo, a da okupi brojne ljubitelje niskih temperatura i čarobnog okruženja.

Finska je u posljednjih nekoliko godina postala vrlo zanimljiva destinacija onima koji su u potrazi za spektakularnim okolišem i prirodom koja oduzima dah, a ovo mjesto se već nametnulo kao mjesto u kojem se tako lako zaboravi iscrpna svakodnevica modernog svijeta.

 

 

Iglu je ciljano kreiran s krovom od posebnog stakla kako biste mogli uživati u spektakularnom prizoru, kojeg čini aurori borealis zajedno sa milijunima sjajnih zvijezda.

Svaki iglu je opremljen s ogromnim krevetom i privatnim kupatilom, ali i saunom u koju možete pobjeći od niskih temperatura.

 

 

Osim privatnog smještaja, ovo selo nudi i klasične iglue od snijega kao i restorane, a također možete istraživati okolinu i to na jedan sasvim inovativan način, sanjkama koje vuku psi ili irvasi.

Također u ponudi je i ribolov u ledu i Sampo ledolomac, jedini ledolomac na svijetu otvoren za turiste te skijanje na stazi dugoj 180 km. Definitivno mjesto koje se mora pronaći na baš svakoj travel listi!
 

Tagovi:
O Autoru
Manager.ba/dominfo.ba