POKRENI KARIJERU
BORIS VAŠKO: Ekonomista sa IT potpisom - Prava kombinacija za uspjeh
manager.ba/prointer.ba Karijera 19 kolovoza, 2020
Izvor fotografije:
prointer.ba

On nije jedan od onih koji se sa diplomom Ekonomskog fakulteta vidio samo u „klasičnim“ zanimanjima svojstvenim ekonomistima. Kaže da je, dok je još studirao, shvatio da bi „klasiku“ radije zamijenio ili makar iskombinovao sa IT sektorom, pa je to što je Boris Vaško danas produkt menadžer u kompaniji Prointer ITSS sasvim logičan slijed događaja.

 

PROČITAJTE VIŠE: DEJAN IVIĆ: Do doktorata i prije tridesete - u IT-u je sve moguće

 

„Kao student sam počeo da se bavim softverima i to me u startu ozbiljno zainteresovalo, pa sam se ’bacio’ u oblast informacionih tehnologija. Zato sam nakon osnovnih studija u Banjaluci, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu završio menadžersku informatiku“, priča Boris i objašnjava da je to zapravo bila ona prava kombinacija o kojoj je maštao. 

To kombinovanje, savjetuje Boris nešto mlađe generacije, otvara dvoje vrata: ona za usavršavanje i ona iza kojih možete dobiti mnogo više šansi za dobar posao. 

 

 

Kad smo kod posla, svoju poziciju opisuje u jednoj rečenici – saradnja sa klijentima s ciljem prikupljanja informacija i što kvalitetnijeg kreiranja krajnjeg proizvoda, odnosno softvera. Slušajući ga tako ležernog, na trenutak biste mogli da zaboravite da u opisu posla produkt menadžera piše da je to vrlo zahtjevno i odgovorno mjesto na kojem je od presudne važnosti besprijekorno poznavanje proizvoda, kao i svih procesa i tehnologija koji su u vezi sa njim. I da vam za tu poziciju treba samoinicijativnost, sistematičnost, sposobnost racionalne organizacije i sklonost saradnji i timskom radu.

Ali, Boris se na te podugačke opise skromno smješka i očigledno radije govori samo o svom timu.  

Uglavnom su to mlađi ljudi sa kojima je lako sarađivati, jer su uvijek spremni da pomognu da se nađe najbolje rješenje, bez obzira na to o čemu se radi. Ranije sam radio na Banjalučkoj berzi, jedno vrijeme u Sloveniji i ovo mi je treća firma“, broji Boris, brojeći i razloge zbog kojih se baš za nju odlučio.

Zašto Prointer?  Zbog mogućnosti da naučite nešto novo i budete dio zanimljivih i kvalitetnih projekata. To je veoma važno za sve one kojima su razvoj i usavršavanje istinski ciljevi, a za to u našoj kompaniji uvijek ima prostora“, zaključuje Boris u svom konciznom maniru.

U tom maniru, naravno, odgovara i na pitanje ko je Boris Vaško privatno.

„Pomalo se bavim i web dizajnom, a rekreativno biciklizmom“, kaže Prointerov menadžer proizvoda koji više voli da radi nego da priča.

Zato smo priču o tome gdje bi sve neko poput Borisa mogao da stigne svojim biciklom, ostavili za neki drugi put.      

O Autoru
manager.ba/prointer.ba