ARHITEKTURA I DIZAJN
ŠIBENSKI HOTEL KAO TRAŽENA DESTINACIJA GOSTIJU IZ BIH, REGIJE I SVIJETA: Intervju sa voditeljem hotela Panorama
manager.ba Lifestyle 12 studenog, 2021
Izvor fotografije:
Antonio Prebanda - privatna zbirka

Uz raznovrsnu ponudu hotelskog smještaja na Jadranskoj obali, hotel Panorama u Šibeniku se pokazao kao jedno od omiljenih odredišta poslovnih ljudi iz Bosne i Hercegovine.  

 

Zbog svog jedinstvenog položaja, nalazi se na raskrsnici glavnih prometnica, smješten je na litici iznad kanjona rijeke Krke, s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad Šibenik, potopljeno ušće rijeke Krke, šibensku luku i otoke šibenskog arhipelaga, ima dugu povijesnu tradiciju koja se kroz godine mijenjala ulaganjem u infrastrukturu i kadar.

Bili smo voljni istražiti što to privlači goste iz naše države baš na ovu destinaciju.

Donosimo intervju sa gosp. Antoniom Prebandom, voditeljem hotela Panorama.

 

Za sebe mogu reći da sam mladi profesionalac koji uz sve stečene diplome i dalje intenzivno radi na svom znanju i iskustvu koje nastoji primjenjivati na najbolji mogući način kroz posao, istodobno uživajući u radu s ljudima te imajući u vidu da je to jedan dugotrajan proces u smislu da se turizam prvenstveno mijenja, odnosno mijenja okolinu u kojoj se razvija.

Antonio Prebanda

 

Voditelj ste hotela Panorama u Šibeniku. Po čemu se izdvaja hotel kojem ste voditelj? Možete li predstaviti njegovu povijest?

Obiteljski hotel s pozitivnom radnom atmosferom u kojoj se na isti način i ton odnosimo i prema gostima i prema djelatnicima. Kreiranje prave kombinacije elemenata koji će boravak u našem hotelu gost ocijeniti izvrsnim je cilj svakog djelatnika našeg hotela od održavanja do uprave.

Zbog svog jedinstvenog položaja, nalazi se na raskrsnici glavnih prometnica, smješten je na litici iznad kanjona rijeke Krke, s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad Šibenik, potopljeno ušće rijeke Krke, šibensku luku i otoke šibenskog arhipelaga, ima dugu povijesnu tradiciju koja se kroz godine mijenjala ulaganjem u infrastrukturu i kadar.

 


Tko su najčešći gosti Hotela Panorama, što je dosadašnji rad pokazao?

Gosti nam dolaze iz cijelog svijeta, od dalekih destinacija do nama dragih susjednih zemalja. Trudimo se da se svi naši gosti osjećaju ugodno kao da su kod kuće.

 


Je li pandemija, koja je zaustavila cijeli svijet, promijenila Vaš način poslovanja i ako jest, na koji način?

Više se posvetila pažnja, izvan regularnog posla, na sigurnost i zdravlje naših gostiju i djelatnika, a struka je ostala nepromijenjena.

 


Kakvom vidite budućnost hotelijerstva u Hrvatskoj ali i regiji i svijetu? Na čemu će se zasnivati moderno hotelijerstvo?

Vidim pozitivnu budućnost gdje se može prirodnim bogatstvima i razvojem modernog turizma kakav se pruža  u svijetu dovesti da bude jedna od najboljih turističkih destinacija. Zasnivat će se na brizi i usluzi gostiju, pružanjem maksimalne usluge u svrhu zadovoljstva gosta.

 

 

Kao netko tko je voditelj hotela i dio privatnog sektora, imate li savjet za mlade ljude koji dvoje između otići iz države ili ostati i pokrenuti 'nešto svoje’?

Prije svega, predložio bih mladim ljudima da prije nego što se okušaju u vlastitom poduzetničkom pothvatu steknu iskustva u struci.

 

Gdje se vidite za 10 godina?

Na čelnoj poziciji jedne hotelske kuće u Hrvatskoj.

O Autoru
manager.ba
Najnovije vijesti
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim
Savjeti