KOMPANIJE
Volkswagen prekida suradnju s Preventom
Manager.ba/abcportal.info BiH 06 travnja, 2018

Njemački tabloid Bild piše kako je njemački automobilski koncern Volkswagen (VW) već odlučio prekinuti suradnju s Grupom Prevent, njemačko-bosanskom tvrtkom Nijaza Hastora koja je isporučivala dijelove. 

Još u kolovozu 2016. je više pogona Volkswagena moralo prekinuti proizvodnju jer im neke tvrtke Grupe Prevent nisu isporučile dijelove jer nije postignut dogovor o uvjetima isporuke. Tako Volskwagenu Preventova tvrtka ES Automobilguss nije isporučila dijelove za mjenjače, a Car Trim istog vlasnika nije isporučio presvlake za sjedala.

Kako javlja Bild, Volkswagen je krajem prošlog tjedna doista donio odluku o prekidu suradnje s Grupom Prevent, jedina iznimka bi trebala biti tvrtka Halberg Guss, prenosi DW.

Isti list piše kako se Volkswagen proteklih godina trudio pronaći alternativu za dijelove koji su im stizali iz Grupe Prevent i kako je isporuka konačno organizirana.

Prevent već godinama vodi sudski spor i s koncernom Daimler kojeg je Grupa Prevent tužila jer je 2014. prestao preuzimati presvlake za sjedišta koje proizvodi Prevent, iako je nedugo prije toga potpisan ugovor o suradnji. BiH kompanija traži odštetu od Daimlera u iznosu od oko 40 milijuna eura, prenosi novinska agencija dpa.