U FOKUSU MINISTARSTVA
Uskoro jeftiniji uvoz automobila u BiH?
Manager.ba/fokus.ba BiH 20 travnja, 2018

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Mirko Šarović danas je u Sarajevu informisao novoimenovanog ambasadora Japana u BiH Hidejukija Sakamota da će jedan od fokusa rada Ministarstva u narednom periodu biti smanjenje carinskih opterećenja i usaglašavanje sa zemljama regiona.

“Neprihvatljivo je da carina na uvoz vozila u BiH iznosi 15 odsto, dok u Srbiji iznosi 12 odsto, a u Crnoj Gori svega pet odsto. Osim ovoga pitanja potrebno je raditi na olakšanju uvoza i registracije eko-vozila, čemu se u drugim zemljama pridaje velika pažnja”, istakao je Šarović.

Sakamoto je iskazao veliku zainteresovanost za ulaganja u BiH, uz potrebu da BiH intenzivno radi na unapređenju poslovne klime, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Na sastanku je razgovarano o programu planirane posjete Šarovića Japanu, kako bi na najbolji mogući način bili predstavljeni potencijali BiH i konkurentnost privrede, te privučena značajnija ulaganja japanskih kompanija.

Na sastanku je istaknuta zahvalnost Šaroviću na podršci kandidaturi Osake za Međunarodnu izložbu Ekspo 2025, čiji je cilj dizajniranje vizije budućnosti održive ekonomije i društva.

Povezani članci

1

2

Video
MANTAK CHIA
Tehnike za aktiviranje “drugog mozga” u vašem tijelu
MOTIVACIJA
Zašto samo 1% ljudi uspije u onome što zamisli?
KOLIKO SMO NAPREDOVALI?
FANTASTIČNA INDUSTRIJSKA REVOLUCIJA: Povijesni period obilježen uspjesima i preokretima