LUŠTICA BAY
Novi grad na crnogorskoj obali otvorio vrata gostima
Manager.ba/Poslovni.hr Regija 23 kolovoza, 2018
Izvor fotografije:
Luštica Bay

Luštica Bay, novi grad na crnogorskom dijelu Jadrana otvoren je prošlog vikenda kao potpuno operativna i funkcionalna destinacija.

Za početak, s radom su počeli hotel The Chedi Luštica Bay, rangiran s 5 zvjezdica, te Marina Luštica Bay, prva od dvije nautičke luke.

Luštica Development, zajednička kompanija švicarskog Orascom Developmenta (90%) i vlade Crne Gore (10%) na tivatskom dijelu poluotoka Luštica razvija projekt u koji je uključena izgradnja sedam hotela, dvije marine, golf terena s 18 rupa, oko 2.000 stanova, vila i obiteljskih kuća, te svih sadržaja nužnih za život grada.

Vrijednost projekta procijenjena je na 1,1 milijardu eura.

 

Ulažu 50 milijuna eura godišnje

 

 

Hotel The Chedi otvorili su Samih Sawiris, predsjednik i vlasnik kompanije Orascom Development Holding, premijer Duško Marković i Johan Berlandt, predsjednik belgijske Besix grupe.

Hotel će imati 111 soba, 51 u sklopu hotela i 60 privatnih condo apartmana koji će biti dostupni kao ekskluzivni stanovi za odmor.

 

Otvoreno 171 novo radno mjesto

 

Novu nautičku luku otvorili su Khalid Bishara, čelnik Orascom Development Holdinga, Milutin Simović, potpredsjednik crnogorske vlade te Siniša Kusovac, predsjednik Općine Tivat. 

Samih Sawiris najavio da će Orascom nastaviti dinamično razvijti novi turistički grad na Crnogorskom primorju.

Marković je čestitao kompanijama Orascom Development Holding i Luštica Development na završetku radova na izgradnji prvog od sedam hotela u Luštica Bayu.

“Očekivanja su da ćemo u nastavak realizacije projekta ulagati u prosjeku po oko 50 milijuna eura godišnje. U listopadu počinjemo gradnju druge faze – naselja Central na 240.000 kvadrata prostora bivše kasarne u Radovićima”, rekao je ranije Darren Gibson, izvršni direktor Luštica Developmenta.

 

Turističke vile

 

Luštica Bay zamišljen je kao mjesto koje sadrži sva obilježja jednog gradića koji može primiti 3.500 stanovnika.

Smatra se da će 1.000 stanovnika u njemu boraviti stalno.

Prije toga, treba izgraditi stambeni dio naselja, prije svega centralni dio – Central, koje se nalazi iznad Marina naselja i prve od dvije marine.

 

Cijene po kvadratu kreću se od 2.400 do 2.600 eura

 

Central će imati i više trgova i tržnica, šetališnu zonu, shopping centar, kafiće, restorane, butike, galerije, supermarket, igrališta za djecu, sportske terene i zatvoreni bazen.

Jugoistočno od Centrala gradit će se još jedan tzv. beach hotel.

U pravcu uvale Pržna bit će stambeno naselje Horizon s turističkim vilama, prenosi Poslovni dnevnik.

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo