PODUZETNI STUDENTI
Mostarski studenti na putu ka realizaciji svojih biznis ideja
Manager.ba BiH 13 ožujka, 2018

U prethodnom periodu studenti treće godine Ekonomskog fakulteta, Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru, pod mentorstvom doc.dr. Irme Dedić, kreirali su biznis planove, a na nedavno održanom takmičenju u biznis planiranju proglašene su najkreativnije biznis ideje.

Kako  je ranije najavljeno, od ove godine studente je u realizaciji njihovih biznis ideja odlučila podržati Fondacija Mozaik, koja im je već na samom takmičenju pružila podršku.

Nakon održanog takmičenja studenti sa najkvalitetnijim biznis idejama dobili su priliku da u prostorijama Fondacije, pred stručnom komisijom, predstave svoje projekte. Pet minuta da objasne poslovni model biznisa koji žele razviti, bilo je dovoljno za dva studentska tima Ekonomskog fakulteta iz Mostara koji su oduševili žiri i dobili investiciju vrijednu 3.000 KM za testiranje svog proizvoda i/ili usluge. Ova investicija predstavlja samo prvu fazu finansiranja studenskih ideja. Ukupan iznos investiranja kojeg je Fondacija spremna izdvojiti jeste 40.000KM po projektu.

Sa fakulteta ističu da su neizmjerno ponosni na timove koji su dobili investiciju za testiranje prototipa svojih biznis ideja. Tim čija je biznis ideja nosila naziv „Lahor“ (Hamdo Karaga, Meliha Boloban i Azra Duračić), te drugi tim „Nanine zdrave slastice“ (Edin Zubović, Amira Pirija i Azra Nimanović).

Čestitamo studentima i mentorici koji su dokazali da se uz pomoć i zalaganje nastavnog osoblja i studenata mogu postići veliki uspjesi i da se na ovom Fakultetu zaista profiliraju sposobni kadrovi. 

S nestrpljenjem čekamo naredni korak ovih kreativnih studenata na putu ka realizaciji njihovih ideja i želimo im puno sreće!


 

Povezani članci

1

2

Video
MOTIVACIJA
Zašto samo 1% ljudi uspije u onome što zamisli?
KOLIKO SMO NAPREDOVALI?
FANTASTIČNA INDUSTRIJSKA REVOLUCIJA: Povijesni period obilježen uspjesima i preokretima
TRGOVAČKI LANAC JOHN LEWIS
Božićna reklama koja osvaja na prvu