STARTUP
MAKERbuino: Amazon želi distribuirati proizvod 19-godišnjeg karlovačkog inovatora
Manager.ba/Hipp.ba Regija 12 siječnja, 2018

Albert Gajšak 19-godišnji je inovator iz Karlovca, a javnost ga je upoznala nakon golemog uspjeha igraće konzole koju je osmislio – MAKERbuino. Riječ je o ‘uradi sam’ setu koji se sastoji od elektroničkih komponenti. Nakon njihova sastavljanja prema uputstvima dobiva se igraća konzola na kojoj je moguće igrati igrice, i pritom naučiti ponešto o elektronici. Nakon uspješne kampanje Albert je pokrenuo tvrtku koja se bavi proizvodnjom setova, a ovih dana boravi u Las Vegasu na najvećem globalnom sajmu potrošačke elektronike, CES-u (Consumer Electronic Show). Upravo ondje, interes za suradnju s njim iskazala je jedna od najmoćnijih kompanija na svijetu – Amazon.

Pobjedom na natjecanju u organizaciji Bug.hr, prošlogodišnjem Idea Knockoutu, 19-godišnji Karlovčanin Albert Gajšak sa svojom si je idejom MAKERbuina priskrbio sudjelovanje na najvećem globalnom sajmu potrošačke elektronike, CES-u (Consumer Electronic Show) u Las Vegasu. Kako piše Bug.hr, na CES-u se predstavilo 900 najboljih startupa iz čitavog svijeta, a za našeg Alberta CES 2018 nije mogao početi bolje.

Naime, prvi gosti na štandu Karlovčanina, čim su se vrata sajma otvorila, bili su skauti Amazona koji su se unaprijed detaljno informirali o njegovom proizvodu, DIY igraćoj konzoli MAKERbuino. Kratko i jasno, piše Bug.hr, Amazon je zainteresiran za distribuciju MAKERbuina, kako na američkom tržištu, tako i šire. S Albertom su dogovorili prve korake koje je nužno napraviti da se takva suradnja ostvari i daljnje kontakte koji će se dogoditi odmah po završetku CES-a.

– CES će nam definitivno otvoriti vrata još i više. Ona kickstarter kampanja je odškrinula vrata prema svijetu. 90 posto uređaja u kampanji je otišlo van ove regije, većinom SAD, onda u Ujedinjeno Kraljevstvo i Njemačku. To su tržišta koja su jako velika u odnosu na zemlju poput Hrvatske. I baš zbog toga, mislim da će nam CES kao taj nekakav svjetski prepoznat sajam pomoći u komercijalizaciji i potpuno otvoriti ta odškrinuta vrata, kazao nam je nedavno Albert i čini se, izvrsno procijenio.

Osim Amazona, na štand Albertove tvrtke CircuitMessa dolazili su i brojni predstavnici američkih medija, a očekuju se i dodatni uspjesi MAKERbuina, s obzirom na to da sajam traje još tri dana.

Povezani članci

1

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce